Nova razrješenja i imenovanja u hercegovačkim biskupijama

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić potpisao je 2. srpnja dekrete za nove službe u svojim biskupijama.

Don Ante Đerek razriješen je službe župnika župe Sv. Stjepana Prvomučenika u Gabeli i umirovljen.

Mons. Ivan Vukšić razriješen je dušobrižničke službe u Hrvatskoj župi Presvetoga Trojstva u Oakvilleu (Canada) i umirovljen.

Don Jozo Blažević razriješen je službe župnika u župi Sv. Josipa u Vinjanima i službe upravitelja župe Gospe od Zdravlja u Zagorju te imenovan župnikom župe Sv. Stjepana Prvomučenika u Gabeli.

Don Božo Goluža razriješen je službe ravnatelja izdavačke kuće i mjesečnika Crkva na kamenu i imenovan župnikom župe Presvetoga Trojstva u Buhovu.

Don Nedjeljko Krešić razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Gracu te imenovan župnikom župe Sv. Josipa u Vinjanima i upraviteljem župe Gospe od Zdravlja u Zagorju.

Don Antun Pavlović razriješen je službe župnika župe Bezgrješnog začeća BDM u Hrasnu i rektora Svetišta Kraljice mira i imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Gracu (Neum).

Don Damir Pažin razriješen je upravitelja župe Presvetoga Trojstva u Buhovu i imenovan župnikom župe Sv. Tome apostola u Mostaru.

Don Krešo Puljić razriješen je službe župnika župe Sv. Tome apostola u Mostaru i imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Dračevu.

Don Vinko Raguž razriješen je službe župnika u župi Uznesenja BDM u Dračevu i imenovan župnikom župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Hrasnu i upraviteljem Svetišta Kraljice mira u Hrasnu.

Don Marko Šutalo razriješen je službe ravnatelja Svećeničkog doma u Mostaru.

Don Ante Jukić, razriješen je službe osobnog biskupova tajnika i imenovan bolničkim kapelanom u Mostaru te ravnateljem Svećeničkog doma u Mostaru. Pastoralno nastavlja skrbiti za župu Crnač.

Don Ivan Aničić razriješen je službe župnoga vikara u župama Sv. Marka i Sv. Luke u Mostaru (Cim – Ilići) i imenovan župnim vikarom u župi Sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru (Centar-Zalik).

Don Antonio Krešić razriješen je službe župnoga vikara u župi Sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru (Centar-Zalik) i imenovan župnim vikarom u župi Sv. Mateja apostola i evanđelista u Mostaru.

Don Vinko Nenadić razrješuje se službe župnoga vikara u župi Sv. Mateja apostola i evanđelista u Mostaru i stavlja se na raspolaganje Hrvatskoj inozemnoj pastvi za službu župnoga vikara u Hrvatskoj župi Presvetoga Trojstva u Oakvilleu (Canada).

Don Ante Pavlović imenuje se duhovnim pomoćnikom u župama Sv. Marka i Sv. Luke u Mostaru (Cim – Ilići).

Don Nikša Pavlović, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom u župi Mučeništva Sv. Ivana Krstitelja na Gradini.

Don Tomislav Rajič razriješen je službe župnoga vikara u župi Presvetoga Trojstva Blagaj – Buna i imenovan je župnim vikarom u župi Sv. Josipa Radnika u Domanovićima.

Don Radoslav Zovko razriješen je službe bolničkoga kapelana u Mostaru i imenovan duhovnim pomoćnikom u župi Sv. Franje Asiškoga u Čapljini.

Don Ivan Turudić imenovan je ravnateljem izdavačke kuće Crkva na kamenu i glavnim urednikom mjesečnika Crkva na kamenu.

Don Nikola Menalo, generalni vikar, imenovan je pravnim zastupnikom i odgovornom osobom za biskupijsku kuću na adresi N. Š. Zrinjskog br. 7 u Mostaru.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Gospodine biskupe zašto niste ostavili Don Krešu Puljića da završi crkvu na Bijelom Brijegu.Vaša odluka treba se poštivati ali molim vas pustite da nam završi crkvu u koju svi mi mještani Bijelog Brijega puno ulažemo MOLIMO VAS

  • Don Joko odlazi iz Vinjana nakon 26 godina. Bio nam je vjeroucitelj, zupnik, prijatelj i brat. Toliko duhovno blago je dao Vinjančanima, prekrasno crkveno dvoriste, crkveni zbor, mise i propovjedi koje će teško moći itko nadmašiti, pogotovo ljubav prema djeci i rad i trud. Uvijek spreman pomoći, cesto i izvan svojih granica-sluga Božji u svakom smislu riječi. Dobri naš Joko, blago Gabeli, najbolji im stiže.☝️❤

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.