Nova pobjeda sindikata: Sud ponovno odbio zahtjev za zabranu štrajka radnika u zdravstvu HNŽ – Jabuka.tv

Nova pobjeda sindikata: Sud ponovno odbio zahtjev za zabranu štrajka radnika u zdravstvu HNŽ

Općinski sud u Mostaru po drugi put odbacio je zahtjev Vlade HNŽ, resornog ministra zdravstva i SKB-a Mostar za donošenjem privremene mjere zabrane provođenja štrajka Sindikata zdravstvenih djelatnika SKB-a Mostar, izjavio je u četvrtak u Mostaru predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ Dalibor Vuković.

Dodao je kako je riječ o sramotnom potezu Vlade te o još jednoj pobjedi sindikata.

Radi se o sramotnim potezima Vlade i svih onih koji su se udružili protiv sindikata zdravstva. Ovo je njihov totalni fijasko na Općinskom sudu Mostar. Sve su uradili protuzakonito i sud je po drugi put donio rješenje da odbija njihov zahtjev za privremenom mjerom zabrane provođenja štrajka. Oni ne žele sjesti za pregovarački sto i može se komotno reći da su odgovorni za direktno ugrožavanje života ljudi u ovoj županiji, zaključio je Vuković.

Pozvao je Skupštinu HNŽ i sve relevantne institucije da izvrše pritisak na sve one koji trebaju donijeti odluku kako bi se sjelo za  pregovarački stol.

Na potezu je resorni ministar zdravstva, hoće li dogovoriti termin za sastanak ili ga treba smijeniti, ocijenio je Vuković.

Oko dvije tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalazi se u generalnom štrajku. Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

(Fena)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.