Nova opcija na iPhoneu čini ga korisnim čak i kad nema baterije

Svima nam se to barem jednom dogodilo – da vam se baterija pametnog telefona isprazni do kraja baš kad vam najviše treba.

I što onda? Niti znate koliko je sati (osim ako nemate sat na ruci) niti možete pronaći pametni telefon (ako ste ga negdje zagubili).

No, Apple je odlučio riješiti taj problem pa će tako korisnici iPhonea s iOS verzijom 18 dobiti malu pomoć. Naime, kako je otkrio korisnik Reddita i objavio na toj mreži, iOS 18 donosi opciju Power Reserve, piše Zimo.hr.

U prijevodu, čak i kad na ekranu piše da je baterija potpuno prazna, ona to zapravo nije. Točnije, kad nije dovoljno napunjena za korištenje telefona, uključit će se opcija koja će preostalu energiju iskoristiti da na ekranu iPhonea ispiše vrijeme i omogući aktivaciju funkcije Find My Phone.

Ako pokušavate uhvatiti vlak ili autobus ili pak kasnite na neki dogovor, ovo bi moglo biti i više nego korisno. Pogotovo, ako tamo kamo pokušavate stići imate pristup punjaču.

Još je korisnije ako ste zagubili, izgubili ili su vam ukrali telefon. Činjenica da i kad je baterija gotovo prazna, telefon možete pronaći putem funkcije Find My Phone, mogla bi mnogima omogućiti da zaista i pronađu uređaj prije nego što on zaista “nestane” zbog gubitka energije.

Prema nekim informacijama, telefon bi u takvom stanju trebao “raditi” još oko pet sati. Ali kako je ova opcija trenutno dostupna samo developerima koji koriste iOS 18 beta, za točno trajanje Power Reservea morati ćemo još malo pričekati.

Za sad je, čini se, ova nova opcija ograničena na iPhone 15 modele, ali i to bi se do lansiranja službene verzije iOS 18 moglo promijeniti.

Google Chrome ima novu korisnu značajku za Android

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.