Nova Nokia rasprodana za jednu minutu

Finska tehnološka kompanija Nokia, najpoznatija po proizvodnji mobilnih telefona, na tržište je izbacila svoj najnoviji model kojega su nazvali Nokia 6.

Nokia je ne tako davno bila jedan od vodećih svjetskih proizvođača mobilnih uređaja čiji se sjaj polako počeo gasiti pojavom pametnih telefona. Njihovi uređaji koristili su vlastiti operativni sustav Symbian koji se pojavom iOS-a i Androida pokazao kao zastarjeli.

Zbog loših poslovnih odluka i prelaska na Microsoftov operativni sustav, Nokia je počela bilježiti financijske gubitke zbog loše prodaje uređaja. Kompanija je bila u tako lošem stanju da je u jednom trenutku cijena dionice pala ispod 2 dolara te je zamalo otišla u bankrot, prenose agencije.

Ali, vratimo se u sadašnjost. Samo prvoga dana prodaje primljeno je više od milijun narudžbi za kupovinu modela Nokia 6, a svi koji su pušteni na tržište prodani su nakon samo jedne minute. Uređaji se prodaju za otprilike 470 KM.

Najnoviji Nokijin smartphone ima 5,5-inčni ekran, čitač otiska prsta, 8-jezgreni procesor Qualcomm Snapdragon 430 i 4GB radne memorije.

Osim toga, telefon se diči glavnom kamerom od 16 megapiksela s autofokusom. Nokia 6 radi na operativnom sustavu Android 7.0 Nougat.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: