Nova knjiga Žarka Šantića predstavljena u Širokom Brijegu

Predstavljanje knjige “Kako zdravije i dulje živjeti?” autora Žarka Šantića upriličeno je u utorak u kinu Borak u Širokom Brijegu.

Knjiga “Kako zdravije i dulje živjeti?” osma je knjiga autora, a plod je vlastite erudicije, bogatog iskustva i brojnih istraživanja.

Na samom događaju, koji je organizirao Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, pored autora govorili su i recenzenti Vajdana Tomić, Kristina Galić i Dragan Babić.

Za glazbeni dio pobrinula se klapa Grga, a voditeljica predstavljanja bila je novinarka Željka Šaravanja.

Žarko Šantić

Žarko Šantić završio je Medicinski fakultet u Sarajevu 1964. godine i položio specijalistički ispit 1973. godine u Sarajevu. Magistarski rad obranio je 1980., a doktorat medicinskih znanosti 1983. godine na Univerzitetu Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Od početka rada Medicinskog fakulteta (1997. godine) u Mostaru uključen je redovito u izvođenje nastave na katedri Uvoda u medicinu i Internu medicinu I, te Povijest medicine i Medicinsku gerontologiju.

Predavanja je obavljao i na doktorskom studiju na Medicinskom fakultetu u Mostaru. Otvaranjem Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru (2000. godine) biran je u dva mandata za prodekana fakulteta. Nastavu je obavljao na više katedri i bio je mentor brojnih diplomskih, magistarskih te doktorskih radova na navedena dva fakulteta sve do 2021. godine.

Ovo mu je osma knjiga

U domaćim i stranim časopisima objavio je više od 50 znanstvenih radova, sudjelovao i izlagao radove na brojnim kongresima. Četiri udžbenika od kojih je u dva suautor, a u dva je prvi autor.

Posljednjih godina bavi se nutricionizmom i gerontologijom. Pored toga, gotovo šest desetljeća redovito i svakodnevno prima pacijente. Daje im naputke o zaštiti, jačanju zdravlja, sprječavanju i liječenju od bolesti. Bogato liječničko iskustvo i redovito praćenje stručne literature pomogli su mu da uspostavi most između stručno-znanstvenog i popularnog komuniciranja te pisanja.

Za svoj rad primio je veliki broj nagrada i priznanja.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.