Nova kiša, stari problemi

Nakon skoro dva mjeseca suše u Mostaru je pala kiša. I to ne bilo kakva kiša, nego pravi ljetni pljusak, prolom oblaka, praćen jakim vjetrom.

Mnoge je kiša uhvatila nespremne, tako da su zaklon potražili ispod nadstrešnica i u haustorima zgrada. Nemali broj građana je pokisnuo.

O stanju prometnica nakon ovakvih pljuskova ne trebamo puno pisati. Iza nove kiše ostali su stari problemi. Brojne poplavljene garaže, podrumske prostorije, začepljeni kanalizacijski odvodi … Građani se pitaju što će biti kada kiša bez prestanka bude padala pet i više dana kada jedan jači pljusak donese brojne probleme?

Danas se u našoj zemlji očekuje postupno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i uglavnom svježije u odnosu na prethodne dane.

Pogoršanje vremenskih prilika, kod kroničnih bolesnika i meteoropata će uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, nervoze i reumatskih bolova, a izraženije oscilacije atmosferskog pritiska i temperature također bi mogle predstavljati problem, naročito osobama sa ishemijskim bolestima.

Pri tome će, osvježenje u vidu padavina i nižih temperatura ipak ugodno djelovati na većinu populacije, te omogućiti mirniji san.

(www.bljesak.info)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.