Nova istraga protiv Mamića: Sumnjiči se da je s računa Dinama podigao dva i pol milijuna eura

Pravni problemi Zdravka Mamića, Dinamovog savjetnika iz sjene i najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa, se nastavljaju.

Nakon dvije optužnice, koje su podignute protiv njega zbog milijunskih malverzacija u kojima je oštećen Dinamo, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo je novu istragu protiv Mamića u kojem ga se sumnjiči za zlouporabu u gospodarskom poslovanju.

Mamića se sumnjiči da je kao izvršni dopredsjednik i član Uprave Dinama od početka veljače 2004. do 7. ožujka 2007. s računa Dinama u jednoj austrijskoj banci podigao najmanje dva i pol milijuna eura u gotovini. Dio tog novca s računa kluba prenio je na svoj račun, a dio na račun Zorana Mamića, piše Večernji list BiH.

Priopćenje Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu prenosimo u cijelosti:

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, na temelju rezultata izvida pribavljenih putem međunarodne pravne pomoći i kaznene prijave Samostalnog sektora za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.  Osnovano se sumnja da je 58-godišnjak kao izvršni dopredsjednik i član uprave jednog sportskog kluba, od početka veljače 2004. godine do 7. ožujka 2007.; u cilju pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi za sebe i druge na štetu tog kluba; s računa kluba u jednoj austrijskoj banci (okrivljenik je bio ovlaštena osoba za raspolaganje s novčanim sredstvima tog računa) bez stvarne i pravne osnove podigao ukupno najmanje 2.535.574,71 eura u gotovini, a određeni je iznos novca s računa kluba prenio na svoj i bratov bankovni račun. Postoji osnovana sumnja da si je 58-godišnji okrivljenik na opisani način pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 2.572.432,50 eura odnosno 19.056.706,80 kuna, te da je bratu pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 58.807,40 eura odnosno 448.626,03 kune. Navedeni novac su, osnovano se sumnja, koristili za svoje potrebe, a sportski klub je oštećen za ukupno najmanje 2.631.239,90 eura, odnosno 19.505.332,83 kune. ”

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.