Nova generacija PlayStationa stiže već sljedeće godine

Iako je Sony četvrtu generaciju PlayStationa predstavio 2013. godine, već prošle godine ova je kompanija predstavila tanju verziju ove igraće konzole (PS4 Slim) te jaču verziju PlayStation 4 Pro s poboljšanim hardverom i podrškom za 4K rezoluciju.

U odnosu na konkurenciju, Sony može biti itekako zadovoljan stanjem na tržištu i dosadašnjom prodajom svojih konzola, no prema analitičaru Damianu Thongu iz Macquarie Capital Securitiesa, ova kompanija već priprema novu verziju svoje konzole koju bi mogla predstaviti već u drugoj polovici sljedeće godine, prenosi Zimo.co.

Čini se kako njegova predviđanja nisu bazirana na nekim insiderskim informacijama, napominju na GameSpotu, no podsjećaju kako je Thong ispravno predvidio predstavljanje PlayStationa 4 Slim i Pro tako da je riječ o pouzdanom analitičaru. Kao i uvijek kada su glasine u pitanju, ne treba očekivati službene komentare iz Sonyja, no ako su ove informacije istinite, ono što možemo očekivati tijekom sljedećih godinu dana su nove i brojne glasine o novom PlayStationu.

Jedan od navodnih razloga zbog kojeg Sony ovako rano kreće s razvojem nove generacije konzole (to možda neće biti nadograđena verzija PS 4/4 Pro, već potpuno novi PlayStation 5) jest Microsoft i njihov Project Scorpio, novi model konzole koji bi trebao biti hardverski jači od PlayStationa 4 Pro. No, upozoravaju na GameSpotu, rano predstavljanje PlayStationa 5 moglo bi utjecati na prodaji PS-a 4 i 4 Pro koja je trenutno vrlo dobra.

Ono što će biti iznimno bitno za odličnu prodaju i uspjeh nove generacije PlayStationa, među inim, bit će i podrška za igre za PlayStation 4, odnosno hoće li se na PS petici moći igrati igre dizajnirane za PS 4.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.