Nova društvena mreža koja potiče da budete prirodni i opušteni

U moru društvenih mreža poput Instagrama, Snapchata i TikToka, na velika nam je vrata stigla platforma imena BeReal koja u prijevodu znači budi svoj/budi prirodan, te na njoj nećete morati satima retuširati fotografije kako bi ju odaslali svijet u kojem su svi savršeni.

Osnova aplikacije BeRealje u tome da je ova mreža namijenjena samo najhrabrijima – onima koji mogu svoju fotografiju objaviti bez filtera jer naime, oni ne postoje u ovoj aplikaciji, a vaš će život biti prikazan upravo onakvim kakav jest, bez dodatnog uljepšavanja.

Format ove aplikacije je možda najsličniji Snapchatu koji je uglavnom rezerviran za mlađu populaciju i zvijezde, dok je ova društvena mreža više naklonjena „običnim“ ljudima koji su umorni od neprestanog uređivanja za društvene mreže.

Samo dvije minute za fotografiju

Zanimljivo je da korisnici imaju samo dvije minute za okidanje svoje fotografije nakon primitka obavijesti od aplikacije. Fotografija koju moraju poslati na platformu svojim pratiteljima se fotografira pomoću prednje i stražnje kamere na telefonu, a cijela procedura je poprilično brza.

Iako imate vremenski okvir od samo dvije minute u kojem morate objaviti svoju fotografiju, nije problem ako fotografiju objavite i kasnije.

No, u tom će slučaju drugi korisnici/vaši followeri biti obaviješteni da ste zakasnili te da vam je trebalo više od predviđenog vremena za fotografiranje.

BeReal je pokrenut u prosincu 2019. godine, a trenutno bilježi veliki rast prijavljenih korisnika diljem svijeta, a unutar aplikacije možete upoznati korisnike iz Japana, Australije ili Kanade.

Trenutno se procjenjuje da je aplikacija dosad preuzeta pet milijuna puta. Što se tiče zaštite podataka unutar ove aplikacije; aplikacija će od vas prilikom prve prijave tražiti osobne podatke poput imena, datuma rođenja, broja mobitela, e-mail adrese te vaše lokacije.

Pusti filter, budi prirodan

Jednom kad isprobate aplikaciju i upoznate stvarne ljude, moći ćete uvidjeti koliko su ostale društvene mreže glamurozna verzija onoga što nije zapravo nije stvarno.

BeReal će vam pomoći da upoznate prave ljude i steknete nove prijatelje, ne opterećujući se tko je koliko zgodan ili koliko ima pratitelja na Instagramu. Prije svega, budite opušteni i zaronite u svijet koji je stvaran i na internetu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.