Nokia promijenila logo

Nokia je u nedjelju objavila planove za promjenu identiteta svoje marke po prvi put u gotovo 60 godina, zajedno s novim logotipom, dok se proizvođač telekomunikacijske opreme fokusira na agresivan rast.

Novi logo sastoji se od pet različitih oblika koji tvore riječ NOKIA. Kultna plava boja starog logotipa izbačena je za niz boja ovisno o upotrebi.

Postojala je povezanost s pametnim telefonima, a danas smo tvrtka za poslovnu tehnologiju, rekao je izvršni direktor Pekka Lundmark u intervjuu za Reuters.

Govorio je uoči poslovnog ažuriranja tvrtke uoči godišnjeg Mobile World Congressa (MWC) koji se u ponedjeljak otvara u Barceloni i traje do 2. ožujka.

Nakon što je 2020. preuzeo čelnu dužnost u posrnuloj finskoj tvrtki, Lundmark je postavio strategiju s tri faze: resetiranje, ubrzanje i skaliranje. Budući da je faza resetiranja sada završena, Lundmark je rekao da počinje druga faza.

Dok Nokia i dalje ima za cilj razvijati svoje poslovanje pružatelja usluga, gdje prodaje opremu telekomunikacijskim kompanijama, njen glavni fokus sada je prodaja opreme drugim tvrtkama.

Velike tehnološke tvrtke surađivale su s proizvođačima telekomunikacijske opreme kao što je Nokia kako bi kupcima, uglavnom u proizvodnom sektoru, prodavale privatne 5G mreže i opremu za automatizirane tvornice.

Nokijino kretanje prema tvorničkoj automatizaciji i podatkovnim centrima također će dovesti do sukoba s velikim tehnološkim tvrtkama, poput Microsofta i Amazona.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.