Nokia izabrala Google Cloud – Jabuka.tv

Nokia izabrala Google Cloud

Nokia je sklopila petogodišnji ugovor s Google Cloudom kako bi svoju postojeću IT infrastrukturu premjestila s lokalnih servera na Google cloud infrastrukturu, objavila je finska tvrtka.

Nokia će svoje podatkovne centre i poslužitelje širom svijeta, kao i razne softverske aplikacije, migrirati na infrastrukturu Google Cloud.

Dogovor odražava važan Nokijin operativni prijelaz na informatičku cloud strategiju u nastojanju tvrtke da ojača i transformira svoje digitalne operacije globalno kako bi proširio suradnju i inovacijske mogućnosti zaposlenika Nokije i poboljšao njihovu isporuku kupcima.

Očekuje se da će sporazum s vremenom potaknuti značajnu operativnu učinkovitost i uštedu troškova zbog smanjenja troškova za nekretnine, potrošnju energije hardvera i potreba za kupnjom hardvera i softvera, piše Bug.hr.

Detalji ugovora nisu objavljeni, ali se očekuje da će finska tvrtka i koristiti Google Cloud za pohranu, računalni softver, analitiku te strojno učenje (machine learning ML) i umjetnu inteligenciju (artificial intelligence AI). Napravljen je brzi plan migracije koji je već započeo, a očekuje se da će trajati između 18 i 24 mjeseca. Google se obvezao pomoći svom novom klijentu angažiranjem namjenskih integratora, stručnjaka za rješenja i inženjera.

Očekuje se da će Nikijina selidba na Google Cloud donijeti operativnu učinkovitost, oslobađajući Nokiju od tereta upravljanja više različitih podatkovnih centara. Nije poznato koliko će Nokiu koštati cijeli posao i usluge.

Google Cloud je i davatelj cloud usluga HMD Global, finskom startupu koji proizvodi Nokia pametne telefone po licenci. HMD je započeo svoj prelazak na Googleov Cloud u lipnju 2019. godine.

Microsoft ponovno kupuje Nokiju?

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.