Nokia 150 košta 50 KM, a baterija joj traje 31 dan

Već neko vrijeme govori se o povratku kompanije Nokia na tržište telefona, a sada je službeno predstavljen prvi Nokia telefon otkako je HMD otkupio Nokia odjel sa Microsoftovim telefonima.

Sudeći prema specifikacijama i dizajnu Nokia 150 telefona, ovo sigurno nije kompanijin trijumfalni povratak na scenu. U svakom slučaju, Nokia 150 telefon ima 2.4-inčni zaslon, fizičku tipkovnicu, Bluetooth, FM radio, MP3 player i microSD ulaz. Prema navodima HMD-a, telefon je kreiran po uzoru na nekadašnje Nokia telefone, piše Zimo.co.

Nokia 150 trebala bi omogućiti vrijeme razgovora do 22 sata ili 31 dan u standby načinu rada. Postojat će dvije verzije telefona: standardna sa jednom SIM karticom i dual-SIM verzija, a jedine razlike između dva modela je broj SIM ulaza, kao i radni vijek baterije koji za dual-SIM model iznosi 25 dana u standby načinu rada. Telefoni dolaze s igrama koje uključuju klasični naslov Snake Xenzia te demo igru Nitro Racing.

Kada je cijena u pitanju, Nokia 150 poprilično je jeftin telefon, a njegova cijena iznosit će oko 26 dolara (nešto manje od 50 KM).

(www.jabuka.tv)
2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.