Nogometno pitanje u Potjeri zbunilo sve

Nogometni navijači, gledatelji britanske verzije popularnog kviza Potjera i voditelj kviza ostali su zaprepašteni točnim odgovorom na pitanje o nogometnim pravilima.

Ako u nogometu postignete izravan slobodni udarac u svoju mrežu, što sudac mora dosuditi?, glasilo je pitanje u kvizu koje je zbunilo sve pratitelje, ali i voditelja kviza Bradleyja Walsha.

Walsh je u sedamdesetima bio profesionalni nogometaš, igrao je za Brentford, no nije se proslavio znanjem o pravilima nogometne igre.

Ponuđeni odgovori su bili: Gol, indirekt i korner.

Najprije je lovac Shaun Wallace dao svoj odgovor, a onda je natjecateljica Francesca odabrala odgovor pod C – korner. Voditelj kviza, uvjeren da to ne može biti korner, počeo je ismijavati Francescin odgovor.

Odgovorila si korner? Zašto si to napravila? To mora biti gol. Gol je gol. Ne morate gledati nogomet da biste znali odgovor. Ako direktan slobodan udarac ide u tvoj gol, onda to mora biti gol jer je u pitanju autogol, rekao je voditelj Walsh, ali ga je prekinuo točan odgovor – korner.

Nakon što je shvatio da je pogriješio, Walsh se totalno zbunio jer nije znao pravilo sporta koji je godinama igrao. Prema FIFA-inim pravilima, autogol iz slobodnog udarca nije moguć. U tim situacijama dosuđuje se korner za protivničku ekipu kako bi se spriječilo da igrač namjerno postigne gol u svoju mrežu.

Ako slobodan udarac direktno završi u golu momčadi koja ga izvodi, korner se dosuđuje protivničkoj ekipi, stoji u FIFA-inom pravilniku.

Nije samo Walsh bio zbunjen, prenosi Index. Na društvenim mrežama javili su se brojni fanovi nogometa koji također nisu imali pojma o ovom pravilu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.