No Borders Orchestra prvi put u Mostaru

No Borders Orchestra će u petak 15. rujna u OKC Abrašević održati koncert u okviru turneje Embracing Vulnerability.

NBO je simfonijski orkestar kojeg čine izvrsni profesionalni glazbenici.

Nakon Podgorice, Sarajeva, Rijeke i Zagreba prošlog ljeta, orkestar će održati nove koncerte u sklopu Embracing Vulnerability turneje, i to u Mostaru, Novom Sadu i Mariboru.

Ono što je posebno ovog puta je da će orkestar svoje probe održati u Mostaru i tako se još više približiti mostarskoj publici.

Projekat Embracing Vulnerability (Prigrliti ranjivost) ima posve posebnu temu.

Ove godine kreiramo turneju koja će istraživati temu ranjivosti. Dok se činilo da se svijet oporavlja i izvlači iz krize nakon pandemije, dogodio se još jedan razoran događaj – rat u Ukrajini. Stoga je jako bitno da smognemo hrabrosti da se suočimo sa svim našim trenutnim društvenim, fizičkim i ekološkim nesigurnostima i ranjivostima, objašnjava Premil Petrović, dirigent i umjetnički direktor orkestra.

Ovom turnejom, No Borders Orchestra predlaže da ne negiramo trenutnu situaciju u svijetu i da ne bježimo od nje, već da ovu krizu vidimo kao priliku za promjenu i za duboku promjenu načina života.

Prigrliti naše ranjivosti znači iskoristiti ih kao priliku da rastemo kao društvo i ujedinimo se u borbi za mir i razumijevanje, poručuje Petrović.

Orkestar je pripremio uzbudljiv program u kome se nalaze djela klasičnih i suvremenih skladatelja kao što su Johann Sebastian Bach, Isidora Zebeljan, Steve Reich, Arvo Pärt, Franz Schubert, Edward Elgar i Gustav Mahler sa svojim nezaboravnim Adagiett-om.

Specijalno za ovu priliku hrvatski kompozitor Davor Branimir Vincze napisao je kompoziciju The Wound is the Place where the Light enters You.

Ulaz na koncert je slobodan sa početkom u 21h.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.