NLB Banka donirala 4.000 KM Zakladi Junuzović za obnovu Klinike dječijih bolesti u Tuzli

Sarajevo, 14. ožujak 2019. – Danas je u Tuzli održana konferencija za novinare na kojoj je NLB Banka d.d. Sarajevo uručila donaciju u iznosu od 4.000 KM humanitarnoj organizaciji – Zakladi Junuzović koja će novac uložiti u obnovu Klinike za dječije bolesti u Tuzli.

Dio navedenih sredstava prikupljen je prilikom predstavljanja nove mobilne aplikacije “NLB Pay”, 7. veljače u Sarajevu, u sklopu kojeg je organizirana i humanitarna akcija na kojoj su gošće imale mogućnost dobrovoljno donirati novac. Iznos prikupljenih sredstava NLB Banka je udvostručila, a danas je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić uručila ček u iznosu od 4.000 KM osnivačici Zaklade, Selvedini Junuzović.

Jako sam ponosna i sretna što smo dio ove izuzetno lijepe priče. Zaklada Junuzović od samog početka svojim humanim radom pomaže unapređenju društvene zajednice. Stoga smo se odlučili sredstva donirati upravo njima i na taj način ćemo poboljšati uvjete boravka mališana na Klinici za dječije bolesti. Želim se zahvaliti svim našim prijateljima i poslovnim partnerima koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava, izjavila je Žigić.

Osnivačica Zaklade, Selvedina Junuzović zahvalila je NLB Banci što je ovom donacijom pomogla njihovom radu.

Želim se zahvaliti NLB Banci što je od samog početka uz Zakladu Junuzović, a posebno na podršci projekta Obnove dječije klinike UKC Tuzla. Ovo je i pravi trenutak da najavim donatorsku večeru „Za osmijeh dječiji“ koja će biti održana 30. ožujka, a donacija NLB Banke bit će prva uplata ove godine upravo u ovu svrhu., rekla je Junuzović.

Kao društveno odgovorna institucija, NLB Banka poštuje potrebe zajednice u kojoj živi i djeluje, te svojim doprinosom nastoji poticati razne projekte u kulturi, brizi za djecu i mlade, sportu, ekologiji, te sličnim projektima za opće dobro društvene zajednice.

(www.jabuka.tv)