Njemačko gospodarstvo gubi milijune jer zaposleni u radno vrijeme gledaju nogomet

Odlučujuća utakmica skupine F između Njemačke i Južne Koreje njemačko bi gospodarstvo moglo koštati između 130 i 200 milijuna eura jer se utakmica igra za vrijeme regularnog radnog vremena u Njemačkoj, javlja medijska grupa Funke u srijedu.

Ako samo svaki drugi zaposleni, koji se u tom trenutku nalazi na radnom mjestu, bude gledao utakmicu koja počinje u 16 sati, i ako zaposleni ne budu ostali dulje na poslu kako bi nadoknadili izgubljeni sat, to bi njemačko gospodarstvo moglo stajati između 130 i 200 milijuna eura, javlja Funke grupa pozivajući se na istraživanja Instituta njemačkog gospodarstva (IW).

Sličan fenomen je već uočen i na posljednjim velikim nogometnim natjecanjima.

No stručnjaci istodobno ističu i aspekt zajedništva, „team buildinga“ koji se stvara tijekom zajedničkog gledanja utakmice, što opet po sebi može polučiti pozitivne efekte na produktivnost.

Ne radi se uvijek samo o novcu nego o teambulidingu. I nema ništa bolje od zajedničkog gledanja utakmice njemačke momčadi, kaže Christoph Schröder iz IW-a. I dodaje: ostaje nada da će Njemačka pobijediti.

(Hina) 

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.