Njemački tužitelj: Imamo dokaz da je Madeleine mrtva

Njemački tužitelj pisao je roditeljima Madeleine McCann, djevojčice koja je nestala iz turističkog apartmana u Portugalu 2007. godine, kako bi ih obavijestio da ima “konkretan dokaz” da je ona mrtva, javlja Sky News.

Tužitelj Hans Christian Wolters napisao je Kate i Gerryju McCann da uopće ne sumnja kako je njihova kći mrtva no nije im rekao zašto. Objasnio je kako bi otkrivanjem dokaza ugrozio istragu u kojoj se u ulozi glavnog osumnjičenika nalazi Christian B.

Podsjetimo, Madeleine McCann nestala je prije 13 godina iz turističkog apartmana u Portugalu u dobi od tri godine. Uslijedila je opsežna policijska operacija, bilo je nekoliko lažnih tragova i navoda, kao i više nagodbi zbog klevete.

Nakon skoro dva desetljeća njemačka policija nedavno je objavila da je novi osumnjičeni u nestanku djevojčice Christian B. koji se trenutno nalazi u njemačkom zatvoru. Osumnjičeni, koji služi kaznu zbog silovanja i zloupotrebe droge u zatvoru pred Hamburga još uvijek nije ispitan.

Wolters je potvrdio britanskim medijima da je poslao pismo roditeljima Madeleine McCann. Daily Mail piše kako dokaze nije podijelio čak ni sa Scotland Yardom te portugalskom policijom, koje također sudjeluju u istrazi.

Prilično smo sigurni da istražujemo ubojstvo i imamo dokaz za to. Možemo razumjeti bol roditelja. I shvaćamo da oni žele olakšanje, no bolje je za njih da imamo jasan i uspješan zaključak slučaja, rekao je.

Prošlog tjedna odvjetnik roditelja u Portugalu Rogerio Alves pozvao je njemačkog tužitelja da kaže sve što zna. A glasnogovornica obitelji Clarence Mitchell rekla je da ne može razgovarati o privatnim korespondencijama te nije jasno jesu li roditelji već dobili pismo.

U međuvremenu, gradonačelnik Lagosa, Hugo Pereira, pozvao je suradnike Christiana B. da prekinu šutnju i daju potrebne informacije.

Ljudi s kriminalnom prošlošću nisu spremni surađivati s vlastima, no ja se obraćam tim prijateljima osumnjičenog da kažu sve što znaju. Ako ne žele direktno razgovarati s policijom, mogu mejlom anonimno poslati informacije, ako će nam to pomoći da shvatimo što se dogodilo, rekao je.

Ovo je zločin koji uključuje nestanak djeteta i neovisno o vašoj prošlosti, apeliram na vašu savjest da nam pomognete riješiti slučaj koji je zbunio cijelu Europu i dalje, rekao je Pereira, prenosi Index.

Dodao je i kako ne zna je li Christian B. odgovoran za nestanak nesretne djevojčice. Rekao je i kako je regija Lagos u kojoj se nalazi Praia da Luz, gdje je djevojčica nestala, sigurna destinacija za obitelji s malom djecom.

Otkriven novi sumnjivac za nestanak Madeline McCann

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.