Njemački mediji brutalno napali Neuera zbog Thompsonove pjesme: ”Nisam znao što pjevam”

Portal najčitanijeg njemačkog medija Bild Zeitunga objavio je prilog u kojem donosi vijest kako vratar Bayern Münchena, Manuel Neuer, koji godišnji odmor provodi u Hrvatskoj, pjeva pjesmu, kako su naveli ”hrvatskog desničarskog skandal banda”.

Uz tekstualni prilog je prikazan i video u kojem Manuel Neuer pjeva Thompsonovu pjesmu Lijepa li si koja je jedna od najizvođenijih domoljubnih pjesama u hrvatskom medijskom eteru, ali i na hrvatskom stadionima. Pjesma Lijepa li si ujedno je i neslužbena himna hrvatske nogometne reprezentacije.

U navedenoj pjesmi nema ni riječi mržnje već ona govori o ljubavi prema ljepotama Hrvatske i regijama u kojima Hrvati žive. Umjesto što novinar Bilda problematizira Neuerovo pjevanje jedne od najljepših hrvatskih domoljubnih pjesama, koja baš ničim ne izaziva kontroverze, možda bi bilo bolje da je provjerio izvore koji su ga informirali, piše Fenix-Magazin.de.

Bild je Neueru posvetio naslovnicu uz natpis Neuer pjevao pjesmu desničarskog skandaloznog benda, a neki komentari su otišli toliko daleko da su spominjali kako se u inače domoljubnoj hrvatskoj pjesmi u jednom dijelu spominje Herceg Bosna u kontekstu rata i navodnog etničkog čišćenja tog teritorija od Bošnjaka i Srba.

Naslovnica njemačkog Bilda

U članku koji je vjerojatno zbunio mnoge Nijemce spominje se u kontekstu pjesme Lijepa li si i Marka Perkovića Thomsona kao čovjeka koji veliča hrvatski fašizam pa tako u tom kontekstu spominju i pjesmu Jasenovac i Gradiška Stara koja glorificira ubijanje Srba, Židova i Roma u navedenim koncentracijskim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svjetskom ratu. Zaista su ga brutalno napali i mnogi u Hrvatskoj su mišljenja kako su pretjerali…, piše Tportal.

Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača, piše u Neuerovoj poruci koju su dobili Bild i Sport1. Dakle, kratko i jasno je objasnio kako stoje stvari.

𝐇𝐫𝐯𝐚𝐭𝐬𝐤𝐢 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐞č𝐧𝐢𝐤 Fenix Magazin "𝐬𝐩𝐮𝐬𝐭𝐢𝐨" 𝐁𝐢𝐥𝐝 𝐙𝐞𝐢𝐭𝐮𝐧𝐠𝐮 č𝐢𝐣𝐢 𝐬𝐞 𝐧𝐨𝐯𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢 𝐬𝐚𝐝𝐚 𝐢𝐬𝐩𝐫𝐢č𝐚𝐯𝐚𝐣𝐮 𝐍𝐞𝐮𝐞𝐫𝐮 𝐢 𝐓𝐡𝐨𝐦𝐩𝐬𝐨𝐧𝐮Naime,…

Posted by Marko Perković Thompson on Monday, 13 July 2020

No, činjenica jest kako su njemački mediji pretjerali što su tako napali svoju zvijezdu koja se našla u društvu koje je zapjevalo pjesmu koja ionako nije zabranjena i jako je popularna.

Inače, Manuel Neuer koji godišnji odmor provodi u Dubrovniku i okolici. Na otoku Šipanu trenira vaterpolo s poznatim dubrovačkim vaterpolistom Nikšom Dobudom koji je Neueru darovao kapicu u bojama Bayerna.

Neuera je s Dobudom upoznao Toni Tapalović, koji je trener vratara u Bayernu.

Slavni nogometaš zapjevao “Lijepa li si”

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.