Njemačka zadovoljna njegovateljima iz BiH i želi ih još

U prostorijama Agencije za rad i zapošljavanje BiH održan radni sastanak sa izaslanstvom Savezne agencije za zapošljavanje SR Njemačke na temu analiza dosadašnjeg rada i nastavak suradnje na implementaciji Dogovora o posredovanju radnika iz Bosne i Hercegovine u SR Njemačku na poslove njegovatelja.

Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo implementacijom Dogovora, te je Agencija za rad i zapošljavanje BiH dobila priznanje za efikasan rad sa svoje strane.
Budući da na tržištu rada SR Njemačke još uvijek nedostaje veliki broj njegovatelja dogovoreno je da se implementacija Dogovora nastavi na način da se kandidati mogu prijavljivati putem Javnog poziva ili putem programa za zapošljavanje kod poznatog poslodavca.

Također su potvrđeni dogovoreni uvjeti novog javnog poziva koji će, za razliku od prošloga, biti konstantno otvoren i neće sadržati ograničenje broja radnika koji mogu otići na rad u SR Njemačku.
Predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH su informirali njemačko izaslanstvo u da je novi javni poziv već kreiran u suradnji sa svim zavodima za zapošljavanje, te da će sutra biti objavljen kako na web stranici Agencije za rad i zapošljavanje BiH, tako i na za to predviđenim prostorima sva tri zavoda za zapošljavanje, odnosno u županijskim službama zapošljavanja.
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.