Njemačka uručila BiH donaciju od 12 respiratora | Jabuka.tv

Njemačka uručila BiH donaciju od 12 respiratora

S obzirom na i dalje jako veliki broj inficiranih virusom COVID-19 i time ogromnim opterećenjem zdravstvenog sustava, Vlada Savezne Republike Njemačke je odlučila donirati 12 respiratora proizvođača Dräger u vrijednosti od ukupno 350.000 eura bolnicama diljem BiH.

Ova donacija se realizira u suradnji sa saveznom ustanovom Bundesanstalt Technisches Hilfswerk-THW (civilna zaštita Njemačke).

Radi se o kvalitetnim uređajima za umjetno disanje i pripadajućoj opremi za koje je osigurano održavanje na teritoriju Bosne i Hercegovine. Osim toga, za bolničko osoblje će biti organizirana obuka za rad na ovim aparatima. Njemačka veleposlanica Margret Uebber je u utorak u Sarajevu zajedno s predstavnikom Kriznog stožera Federacije BiH, gospodinom prim. dr. Goranom Čerkezom i rukovodideteljem RC Istočno Sarajevo, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, gospodinom Vladom Miovčićem, preuzela već dopremljene uređaje.

Respiratori će biti donirani bolnicama u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Zenici, Tuzli i Novoj Bili. Respirator za bolnicu u Novoj Bili je već isporučen.

Sloga je važna posebno u kriznim vremenima. Njemačka je i u doba globalne pandemije uz Bosnu i Hercegovinu. Ova donacija je dio naše stalne podrške ovoj zemlji i treba da bude doprinos da zajedno prebrodimo ova teška vremena, istaknula je veleposlanica Uebber, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • 12 respiratora njemačkog proizvođača koji rade – 350.000€. 100 respiratora kineskog proizvođača koji ne rade – 5.000.000€ . Majketi zemlje, glasaju samo oni koji šmrču ljepilo.

  • Pa zašto nisu poslali tri nova Audija za svakog člana predsjedništva a onda bi mi od ovih para što smo mislili kupiti nova auta kupili respiratorne!

  • Zasto sada necpritvore ove kriminalce sto su klepili novac milijune na neispravnim respiratorima. Sad nema 11 milijuna km, nemamo raspiratore a vec hitno trebaju. Znaci ovi kriminalci su odgovorni za vecinu smrti od Covida u BiH. Jer bez raspiratora nemogu im pruziti pomoc. 100 neispravnih a skupo placenij. A oni svi vani na slobodi. Ovo je zlocin nad gradanima BiH koji obole. Zlocin protiv covjecnosti. Jer ljudi, pacijenti ce umirati zbog kriminala 4-5 osoba. Strasno. Zasto tuzilastvo ne da zuran nalog za hapsenje ovih prevarsnata, kriminalaca. Hodzic, Novalic, Solak, gosp Izetbegovic. To je taj krug osoba koje su muljale .

  • 12 DREGER najpoznatije firme ispravnih po 60000 KM cca neću cigančiti, jedan kineski neispravan 100000 KM jesmo se snašli jadniti smo mi sa ovim lopovim

Komentiraj: