Njemačka osigurala šest milijuna eura za tvrtke u BiH

Na posljednjoj sjednici Vijeća ministara utvrđen je Prijedlog sporazuma o grantu i amandmana broj 8 na Sporazum o financiranju od 27. veljače 2006. godine između KfV-a, Frankfurt na Majni (KfV), i BiH, koju predstavlja Vijeće ministara BiH (primatelj), u iznosu 6.000.000 eura za ublažavanje utjecaja COVID-19 na mikro, mala i srednja preduzeća putem Europskog fonda za BiH (EFBH) – faza 2.

Prijedlogom sporazuma definiran je dodatni grant Savezne Republike Njemačke u iznosu šest miljuna eura u okviru programa za smanjenje posljedica COVID-19 za mala, srednja i mikro preduzeća, koji će biti uplaćen Europskom fondu za Bosnu i Hercegovinu.

Istovremeno se predloženim amandmanom 8 na Ugovor o financiranju između KfV-a i BiH proširuje namjena sredstava Europskog fonda za BiH za kreditni program smanjenja posljedica od COVID-19, koji će biti dostupan mikro, malim i srednjim poduzećima putem banaka u BiH.

Uključivanjem bankarskog sektora u realizaciju ovog programa pomoći u fazi 2 želi se doprijeti do većih klijenata s poteškoćama u svom poslovanju tijekom pandemije, za razliku od faze 1 vrijedne pet milijuna eura, koja je provedena putem mikrofinancijskog sektora kao pomoć mikro i malim klijentima.

Prijedlog sporazuma s Osnovama za njegovo zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen ministar financija i trezora.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.