Njemačka kompanija stiže u BiH, zaposlit će 2.000 radnika

Predstavnici njemačke kompanije Dräxlmaier, jednog od 100 najvećih svjetskih proizvođača u automobilskoj industriji, boravili su u utorak u Ilijašu, gdje su se susreli s načelnikom Akifom Fazlićem.

Fazlić je sa suradnicima prezentirao investicijske mogućnosti Općine Ilijaš, s posebnim osvrtom na stanje u oblasti tržišta rada u općini Ilijaš, te širem području sarajevske makroregije.

Također, investitor je upoznat s raspoloživim poticajnim programima ove lokalne zajednice, te poticajima viših razina vlasti.

Općina Ilijaš je izrazila spremnost potpune podrške investitoru radi realizacije prezentirane investicijske namjere od strane predstavnika kompanije u smislu preuzimanja obaveze izgradnje pristupne prometne i komunalne infrastrukture, što će biti predmetom partnerskog dogovora na fair osnovi, uz uvažavanje objektivnih potreba investitora s ciljem pomoći u realizaciji izuzetno značajne investicije za općinu Ilijaš i širu društvenu zajednicu, prenosi Avaz.

Potencijalni investitor u općini Ilijaš planira donijeti konačnu investicijsku odluku u sljedećih šest mjeseci, a ako ista bude pozitivna izgradit će proizvodni pogoon od preko 15.000 m², te zaposliti oko 2.000 radnika, što bi ujedno bila i najveća investicija s aspekta otvaranja novih radnih mjesta na području općine Ilijaš.

Kako je BiznisInfo.ba već objavio, predstavnici njemačke kompanije Dräxlmaier trenutno borave u Bosni i Hercegovini kako bi istražili mogućnost investiranja u BiH. Oni planiraju otvaranje tvornice u BiH u kojoj bi zaposlili najmanje 2.000 radnika.

Predstavnici spomenute kompanije započeli su tjedno putovanje kako bi istražili poslovne mogućnosti u različitim gradovima BiH. Tijekom putovanja, osim Ilijaša, posjetit će lokacije u Tuzli, Banjoj Luci, Laktašima i Travniku.

Na početku posjeta BiH održali su sastanak s predstavnicima drugih njemačkih kompanija koje posluju u BiH, a koji su im prenijeli svoja iskustva, te ih upoznali sa stanjem u BiH.

Dräxlmaier ima 60 godina bogate poviijesti i poslovanja s preko 72.000 uposlenika u 23 države. Jedan su od lidera iz automoto industrije.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.