Nissan zbog pandemije očekuje preko 6 milijardi dolara gubitka – Jabuka.tv

Nissan zbog pandemije očekuje preko 6 milijardi dolara gubitka

Nissan procjenjuje da će mu godišnji neto gubitak iznositi 6,35 milijardi dolara, zbog pada prodaje tijekom pandemije koronavirusa, objavila je ta kompanija u utorak.

Kako bi ograničila širenje zaraze kompanija je obustavila proizvodnju u proizvodnim pogonima širom svijeta, navodi se u priopćenju kompanije.

Dodaje se kako su Nissanove tvornice nakon toga nastavile s proizvodnjom, ali sučeljene sa smanjenom iskoristivošću kapaciteta, zbog smanjene prodaje.

Uz krizu s koronavirusom, Nissan je uzdrman i ozbiljnim financijskim problemima nakon uhićenja bivšeg čelnika Carlosa Ghosna u studenom 2018. godine, optuženog za kršenje povjerenja i krivotvorenje financijskih dokumenata u prijavi svojih prihoda. On je više je puta zanijekao te optužbe.

Dok je u prosincu čekao suđenje u Japanu, Ghosn, bivši francusko-brazilski čelnik saveza Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, pobjegao je u Libanon. Libanon nema ugovor o izručenju s Japanom.

Nissan ulazi u borbu s Teslom za kinesko tržište

Ghosn je rekao da je pobjegao od “nepravde i progona” u Japanu, piše HINA.

Prije dva desetljeća Renault je Ghosna poslao Nissan u sklopu udruživanja, te je pomogao oporavku proizvođača koji je tada bio na rubu bankrota.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.