Nissan i tvornica u Sunderlandu nastavljaju suradnju

Nakon sastanka izvršnog odbora, društvo Nissan Motor Company Ltd. objavilo je da će sljedeći Qashqai i novi X-Trail proizvoditi u svojoj tvornici u Sunderlandu u Velikoj Britaniji.

Nissanova odluka je uslijedila je nakon što je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva izrazila svoju namjeru osigurati da tvornica u Sunderlandu ostane konkurentna. Zahvaljujući tome, Nissan će povećati svoje ulaganje u tvornicu u Sunderlandu, čime će osigurati čak 7.000 radnih mjesta u tvornici.

”Sa zadovoljstvom mogu objaviti da će Nissan nastaviti ulagati u Sunderland. Naši zaposlenici u toj tvornici čine je globalnom silom koja svakog dana stvara proizvode visoke kvalitete i vrhunske vrijednosti”, rekao je Carlos Ghosn, predsjednik i glavni direktor u Nissanu.

”Podrška i jamstva Vlade Ujedinjenog Kraljevstva su nam omogućili donijeti odluku o proizvodnji Qashqaija sljedeće generacije i X-Traila u Sunderlandu. Pozdravljam predanost britanske premijerke Therese May automobilskoj industriji Velike Britanije i razvoju industrijske strategije.”

Nissanova tvornica u Sunderlandu otvorena je 1986. godine, otkad je proizvela gotovo 9 milijuna automobila. Svaki treći britanski automobil proizveden je u Sunderlandu, najvećoj tvornici automobila u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Pored toga, čak 80 posto automobila proizvedenih u Sunderlandu se izvozi na više od 130 međunarodnih tržišta. Više od dva milijuna Qashqaija je proizvedeno u Sunderlandu za manje od deset godina. Osim 7.000 izravno zaposlenih u Sunderlandu, tvornica stvara još 28.000 radnih mjesta u lancu opskrbe. Nissan je u tvornicu u Sunderlandu dosad uložio više od 3,7 milijardi funti.

(www.jabuka.tv)