Nino Raspudić: Marija Pejčinović Burić je politički grobar svog naroda u BiH – Jabuka.tv

Nino Raspudić: Marija Pejčinović Burić je politički grobar svog naroda u BiH

Hrvatski saborski zastupnik Nino Raspudić rekao je na aktualnom satu da se dogodio hladan tuš kada je nakon petodnevnog virutalnog posjeta BiH “nižerazredni birokrat iz Vijeća Europe” Christophe Poirel, šef Uprave za ljudska prava, izjavio da je vrijeme da BiH prijeđe na moderniji sistem u kojem ne postoji diskriminacija i koji nije temeljen na konstitutivnim narodima.

Tom protuustavnom, zločinačkom izjavom… Poirel je dolio ulje na vatru. Slijedile su trijumfalističke izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića, pa Komšić kaže da ta izjava ima historijski značaj i da je vrijeme za uspostavljanje građanske države. A očito je to ohrabrilo i Bakira Izetbegovića da prekine započete pregovore s hrvatskim predstavnicima o promjeni izbornog zakona, kazao je Raspudić.

Napomenuo je da je na njegovu inicijativu Odbor za Hrvate izvan Hrvatske uputio pismo Vijeću Europe s pitanjem glavnoj tajnici Mariji Pejčinović Burić je li to službeni stav i dijeli li ga ona, a dobili su “skandalozan odgovor” u kojem stvarnog odgovora nema, ali im se “docira citirajući presudu Europskog suda za ljudska prava”.

Pismo je izgledalo kao da je stiglo iz ureda Željka Komšića ili Bakira Izetbegovića, kazao je Raspudić, pitajući hrvatskog premijera Andreja Plenkovića što se događa s Pejčinović Burić i hoće li Vlada ukazati na takvu “destruktivnu” politiku po Hrvate u BiH.

Hrvatski premijer je odgovorio da treba pitati Mariju Pejčinović Burić za njezine stavove.

Politika RH je više nego jasna kada je riječ o pravima Hrvata i konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH. U konačnici, sve naše diplomatske inicijative… vezane su za poštivanja prava Hrvata u BiH. Budući da je vaše porijeklo iz BiH, vjerujem da ste dobro upoznati sa svima što Vlada RH na tom tragu radi i ja osobno. Da nije bilo HDZ-ovih zastupnika u EU parlamentu 2016. Draganu Čoviću bilo bi dosta teže podnijeti članstvo za zahtjev u EU. Kad je riječ o gospodinu kojeg spominjete, ja ga ne poznajem, ne znam što je on tamo točno radio, ali pretpostavljam da je to bila uobičajena linija Vijeća Europe o potrebi provedbe presude Europskog suda za ljudska prava Sejdić i Finci vs. BiH, kazao je Plenković.

Dodao je da je pozicija Hrvatske čvrsta i jasna, te se neće promijeniti ni za milimetar: ključno je i kapitalno pitanje za budućnost i koheziju BiH izmijeniti Izborni zakon, kao plod dogovora političkih stranaka i institucija, što će omogućiti pravedne izbore i legitimnu zastupljenost, osobito kada je riječ o izborima unutar Federacije BiH.

Što se tiče kontaktata s Marijom Pejčinović Burić, ona se javi kada dođe u Hrvatsku i obavimo konzultacije. Ali ona danas ne predstavlja samo Hrvatsku, ona je glavna tajnica cijelog Vijeća Europe i činjenica da Hrvatska ima glavnu tajnicu VE-a je ogroman vanjskopolitički uspjeh, kazao je Plenković, navodeći da sa interesom želi vidjeti što je ona napisala u tom pismu kojeg Raspudić spominje.

Raspudić nije bio zadovoljan odgovorom. Pita se koja je vanjska politika Hrvatska ona prava.

Dočekali smo da ona danas de facto provodi apsolutno protuhrvatsku politiku Vijeća Europe. Dakle, kako može biti veliki diplomatski uspjeh Hrvatske izabrati na visoku funkciju u europskoj instituciji gospođu koja provodi politiku ukidanja konstitutivnih naroda? Gdje je tu uspjeh Hrvatske?… Vidjeli smo što znači neimati svoje predstavnike, kako su Željko Komšić i Bakir Izetbegović htjeli međunarodnom tužbom zaustaviti izgradnju Pelješkog mosta pa nas je spasio Milorad Dodik koji ulaže veto. Spali smo na to, ustanovio je Raspudić.

Katastrofalno je da netko za svoju karijeru, pa makar ona primala i 300.000 eura godišnje, na ovakav način može biti jedan od političkih grobara svoga naroda, rekao je Raspudić, dodajući da Hrvatska mora reagirati prema Vijeću Europe jer je ukidanje konstitutivnih naroda očito njihova politika.

(www.jabuka.tv | Foto: Robert Anić/Pixsell)


39 komentara

 • Nelupaj gluposti. Vidi se da ti se pogubila konekcija sa Lučićima. Rota čija je mazlumska faca i sam izgled mnoge dezavujisao, pa je zaigrao na vise strane i upalilo mu je, ali je zabrinjavajuće kod koga mu je upalilo. Ti si skroz zalutao i okasnio, a na prvu si djelovao inteligentnije od Rote.

  • Ništa me ne čudi od Pejčinovićke !!! Od kakva je roda i poroda( partizansko- četničkog) i za koga je udata (komunista)

 • Tako je Nino.Čim odu iz Hrvatske počnu se borit za drugi mandat a garant je za to šutiti kad su prava Hrvata u bih u pitanju.Jadno i kukavno.Malo nas je al’ smo g…..

 • U Beogradu Nemanja, u Zagrebu Jelačić, a u Prijestolnici kinez Lee u gardu spram one djece što su se natiskala i skaču.

 • Pa zar je čudo sto smo 450 tak godina bili pod turskim jarmom,jeli to krscanska Europa, Čemu se čuditi da su se mnogoi poturčili u tom nasilju,kao i komunizmu.Zasto su Zrinski i Frankopan platili sječom glavama na javnom smaknucu Nasi su bjedovi ostavljali zivote naTirolu Galiciji Soči Pjavi itd. Kamo stremite danas?

 • Nema odstupanja od Dejtona ni za milimetar. Bez obzira kakve želje imaju nekakvi činovnici u Briselu. Nikakav sud ne može mijenjat Dejton.

 • Pejcinovic Buric se bori za novu Jugoslaviju. Nju samo to zanima. Zato ju je drugi borac za Jugoslaviju, Plenkovic, i poslao u Bruxeless.

 • Bravo Nino, tocno tako. A tko je postavio doticnu. Isti ili gori od nje. I sada su jaki tko i osamdeseti. Bore se i nedaju , svi za jednog, jedan za sve,,.Kosor, Seks, Plenki, Jandrokovic itd. Sve ista bagra. Meske, Nobilo,Golstajn,Pusici, Stazic, Pupovac, Ranko Ostojic itd. Dobro nas ikako ima…

  • “… kao/k’o i osamdesetih.”

   “Tko/’ko” i “kao/k’o” su dvije različite riječi, različitih značenja.

 • Nino neka te dragi Bog čuva. Molimo se za tebe. Svaka tvoja riječ ubod u oko oligarhiji koja se odmetnula od naroda i ubod u oko svjetskim pokvarenim mafijašima koji gdje god dođu opustoše sve kao i u Iraku, Siriji. Lud je narod od sva tri naroda koji miske da ce nam donijeti dobro. Vidjeli ste kako su na silu stvorili Jugoslaviju skupa sa nasim Hrvatima koji su imali kokosji mozak, ljudi koji nisu vidjeli dalje id nosa, koji su neskolovani zbog mjesta trgovca prodali svoj narod. Znamo da su Englezi izrucili stotine tisuca Hrvata na klanje a znali su to sto ce se dogoditi aki da su ih pustili u EU sigurno bi radili na rusenju Jugoslavije. Zato je poklana naša hrvatska mladost. Je li Jugoslavija opstala? Nije. Hoće li opstati nova Jugoslavija(BiH)? Nece sigurno, to se vidi sa Mjeseca. KOME JE U INTERESU NJEZINO ODRŽAVANJE, SAMI ZAKLJUCITE.

 • Engleski lordovi, oni koji ste znali da saljete Hrvate na ruke koljacu Titi i cetnicima, nemojte plakati na TV, uzalud vam, imate stotine tisuca stravicnih smrti na svojim plećima. Imate zasto i plakati, ne gine vam oganj vječni. Kad bi znala da ce ubiti i toliki broj četnika koji su rušili Hrvatsku muslim da bi me vjera u Boga potakla da pomognem spasiti barem dio nevinih. Toliko o Englezima

  • Okani se sektaških gluposti, odmakni se od ćuprijaških ispodhaljinara, kloni se ‘bičevanja, klečanja, niko nema veće ljubavi demagogije ispiranja mozga’ i ostalog.

 • Anonimno 18:09…Uzalud gluhima šaptati, uzalud ćoravima namigivati, uzalud glupima čitati, oni ne razumiju ili ne žele razumjeti. Njihov domet je nesretni komunizam koji je opustošio Hrvate

 • A di su naši “predstavnici”? A vjr sjede u Saboru i broje minute kad će sjednica završiti, a njima plaća sjest! Sram ih bilo i onoga ko ih posla u Sabor! Da nema Nine ne bi ni znali da nam se o glavi radi.

 • Ako imate HOME TV i Laudato televiziju, vratite sa EPG emisiju Moja Hrvatska i poslusajte dr. Jonjića, Imocanina, inteligencija na n-tu, poslušajte o Hrvatima i NDH i sve ce vam biti jasno. Povrsni i zlonamjerni povjesnicari kao sto su braća Goldstajn ili Klasnic ili Tvrtko nikada nece moci shvatiti ono do cega je pravi znanstvenik došao, inteligentni Imocanin. Najbolja mu je rečenica, prije nego osudite nekog drzavnika, u ovom slucaju Pavelica, IDEMO VIDJETI STO JE BILA ALTERNATIVA. Čovjek rastura povijest i povjesne krivotvorine. I necete ga sigurno vidjeti na HTV jer je to utvrda Srba i asimetricnog rata protiv Hrvata i hrvatske bilo kakve drzave. Ne budemo li znali i proucavali svoju povijest vjerojatno cemi izgubiti drzavu kao i NDH

 • A gdje je naša uvažena Željana????KOg vraga ona radi u Briselu???Ubire eure i šuti! je li ikad uložila ijednu protestnu notu kad su u pitanju prava Hrvata iz BiH? Malo morgen! Što onda očekivati od jedne poluhrvatice Burić kad svi naši hrvatski veleposlanici/ce NIKAD NIŠTA NISU napravili za BiH Hrvate! Tuga od naroda!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.