Nina Badrić predstavlja Hrvatsku na Eurosongu

HRT je ove godine odlučio zaobići “glas javnosti” te su sami izabrali da će nas na Eurosongu u Azerbajdžanu predstavljati Nina Badrić, piše Index.hr.

Javna televizija je izabrala Ninu Badrić, dok ona sa svojim autorskim timom mora ponuditi pjesmu s kojom će otići u Baku. S HRT-a ističu da je “direktan” izbor izvođača podržao Institut glazbene industrije te druge glazbene udruge. Zbog ove odluke, javna televizija mijenja i cijeli koncept Dore, čiji je tradicionalni vrhunac bio na završnoj večeri izborom “hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije”.

Birat ćemo “naj Doru”

Prije tog vrhunca gledatelji bi poslušali sve ponuđene pjesme i telefonski glasovali za svoje favorite. Već prošle godine je HRT počeo napuštati takav model te su organizirali natjecanje talenata, među kojima je bilo i nekoliko poznatih imena sa scene, koji su iz subote u subotu pjevali tuđe pjesme, a gledatelji su glasali tko će ići dalje. U finalu su završili Jacques Houdek i Darija Kinzer koja je na kraju završila na Eurosongu u Njemačkoj.

No, ove godine se sve mijenja. 20. rođendan Dore bit će obilježen na način da će se u prvoj večeri otpjevati svih 19 pjesama koje su predstavljale Hrvatsku u Europi, a gledatelji će moći glasati za svoju “naj Doru”. Druge večeri će “pobjednica” Nina Badrić izvesti svoj “show” i prvi puta javno otpjevati pjesmu koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Homsi želi Doru ponovno u Opatiji

“Kriterij je bio ne ići na izvođače koji su već pobijedili na Dori i koji su bili na Eurosongu, već odabrati urbani glazbeni stil, jakog top recentnog izvođača, kvalitetan i snažan vokal u izvedbi i interpretaciji, a Ninina biografija sama za sebe govori zašto je u sam vrh izbora upravo došla ona”, objasnila je urednica Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi.

“Želja nam se za 20. rođendan vratiti u Opatiju i u tradicionalnom ozračju proslaviti 20. rođendan najvećeg glazbenog događaja u godini”, zaključila je Homsi. U priopćenju Odnosa s javnošću HRT-a piše i da će se Dora održati početkom ožujka, kao i da još uvijek pregovaraju o mjestu gdje će se održati.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.