Nikica Tomić ponovno izabran za predsjednika UDVDR HVO Herceg-Bosne – Jabuka.tv

Nikica Tomić ponovno izabran za predsjednika UDVDR HVO Herceg-Bosne

U kupreškom hotelu Adria Ski održan je sedmi redoviti izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a Herceg-Bosne kojem su, uz 132 okupljena izaslanika, nazočili i predstavnici svih razina vlasti u BiH.

Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i odavanja počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima pristupilo se pozdravnom govoru gostiju. Uz ministra u Vladi HBŽ Ivicu Brešića, Jasnu Zlomislić, predsjednicu Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja, ministre branitelja iz HNŽ (Oliver Soldo) i ŽZH (Mladen Begić), nazočnima su se između ostalih obratili i Zdenko Ćosić, izaslanik člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, i Pavo Šljivić, izaslanik predsjednika Federacije BiH, u čije su ime također primili zahvalnice za neizmjernu pomoć u radu i opstanku udruge, prenosi Večernji list.

Izborom radnih tijela pristupilo se izbornom dijelu sabora. Nakon višesatnog zasjedanja za predsjednika je ponovno izabran Nikica Tomić, za kojega je glasovalo 86 izaslanika, dok je njegov protukandidat Mladen Ljubić osvojio 32 glasa.

Za dopredsjednike Udruge izabrani su Jozo Radoš (HBŽ, Tomislavgrad) i Marijan Arlović iz Posavske županije.

Za članove Vijeća Udruge birani su: Petar Grubešić (ŽZH), Ilija Sliško (HBŽ), Miroslav Škoro (SBŽ), Ilija Kutlić (PŽ), Pero Zekušić (HNŽ), Zlatan Čalić (SBŽ).

Za članove Suda časti izabrani su Josip Šutalo (HNŽ), Abel Bilić (HBŽ), Pero Mamić (SBŽ).

Za članove Nadzornog odbora udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Anto Jerković (PŽ), Mato Mlakić (SBŽ), Leo Leko (ŽZH).

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Treba utemeljiti novu udrugu osim ove, adezenjarske, i omogućti svim dragovoljcima da biraju i budu birani. Nije mi jasna razlika između veterana i dragovoljaca. Ako je netko veteran onda je na temelju dragovoljnog pristupa ostvario naziv veteran, što ga čini dragovoljcem. Ne može netko postati niti dragovoljaca niti veteran od 1993. godine kada je vršena mobilizacija. Posebno povesti brigu o tzv. “zaboravljenim braniteljima” koji nisu ostvarili nikakve beneficije na temelju svoga dragovoljnog učešća u obrambenom ratu i tu nepravdu treba što prije ispraviti, pa makar tisuće tzv. “lažnih” invalida ostalo bez svoje lezihljebovine koju im je omogućila stranačka pripadnost “stožernoj” partiji.

  • Ne treba nama vise udruga vec treba omogucit biranje isto za obicnog vojnika i generala pa neka bude crni vrag ako ga vecina izabere pa birat i biti biran.

  • ZAli boze onih novaca sto su pozderali i popili.Kad vidim tko je sve digao benu glava me zaboli.Da dodje pravi zakon 90 % bi ih zavrsilo iza resetaka al posto je kriminalna hobotnica na vlasti ostaje kao i dosada O LIPA NASA YUGOSLAVIJO koju sam toliko mrzio sad vidim da su oni bila majka za ove danasnje

  • Treba uvesti da se ovi doživotno biraju,a u slučaju smrti da to mjesto preuzima netko iz njihove uže obitelji.Lakrdija i pravi dragovoljci sa ovim cirkusom nemaju baš ništa.Politika nam bira presjednike udruga u HVO-e i biraju se podobni koji će ići na ruku politici u ovom slučaju HDZ-ce a ne braniteljima. Dobar izvor za ove velike hrvate dodatnog lijepog primanja i ostali privilegija.Što ćeš,tko bliži izvršnoj vlasti veći domoljub i branitelj.Na ovakvim skupovima bude pola osoba koje rata nisu ni vidili.

  • A gdje su dragovoljci i veterani koji žive izvan BiH. Njih se nikad nitko ne sjeti niti ih tko poziva niti su ostvarili ikakva prava. Vodi li itko evidencije u toj vukojebini. Puno ih je otišlo nakon rata i nikad im nitko nije dostavio nikakav dokument. Znate li uopće koliko je pripadnika HVO umrlo izvan BiH da li im je itko ikad sluzbeno uputio sućut obitelji itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.