Nije sve do koronavirusa, Međugorje je inače prazno u ovo doba godine – Jabuka.tv

Nije sve do koronavirusa, Međugorje je inače prazno u ovo doba godine

U pojedinim medijima šire se brojne dezinformacije kako je koronavirus urušio turizam u Međugorju, a pritom se nimalo ne promišlja da je inače u ova doba godine “mrtva sezona” u ovom hercegovačkom svetištu.

Međugorje je poharala korona. Hercegovačko svetište Kraljice mira koje je u doba korizme vrvilo hodočasnicima sablasno je prazno. Puste su ulice, dućani, kafići i restorani. Prazna je i crkva svetog Jakova. Slika doista neviđena u Međugorju od 1981. godine otkako se po svijetu pronio glas da se u tom hercegovačkom mjestu ukazuje Gospa, ovako svoj tekst o sablasno praznom Međugorju započinje Slobodna Dalmacija nadalje objašnjavajući kako je razlog svemu ovome korona virus koji je, kako navode, rastjerao hodočasnike i posjetitelje.

Nitko ne spori kako koronavirus može izazvati pravu katastrofu i u Međugorju, no ona nije jedini (ključan) razlog zašto je Međugorje u ovo doba godine prazno.

Ono što je promaklo izvjesnom novinaru Slobodna Dalmacije je “mrtva sezona” koja vlada u Međugorju. Slike su iste svake godine kroz siječanj, veljaču i ožujak. Tek pokoji autobus stranih hodočasnika stigne u ovo hodočasničko mjesto. Vikendom su tu najčešće hodočasnici iz Hrvatske i različitih dijelova Bosne.

Istini na volju, pojedini vlasnici smještajnih kapaciteta kazali su ranije u razgovoru za portal Jabuka.tv da su im otkazale najavljene skupine hodočasnika, većinom iz Italije, no za sada situacije nije alarmantna da ju se uspoređuje s vremenom djelovanja komunističke vlasti osamdesetih godina i ratom devedesetih.

Broj turista i hodočasnika je svakako manji u ovo doba godine u Međugorju, pa se određene usporedbe neutemeljene

Podsjetimo kako je ranije otkazana i 27. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira i međugorskih molitvenih i karitativnih skupina koja se u Međugorju trebala održati od 2. do 6. ožujka. Sve to je dio mjera predostrožnosti.

Ipak, stvara se slika kako pojedinci žele dodatno unositi paniku kada je potrebno upravo suprotno – iznositi prave činjenice i informirati javnost na pravi način.

Međugorje: Hodočasnici iz Italije otkazuju rezervacije, otkazana i duhovna obnova

(www.jabuka.tv)


15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.