NEW YORK TIMES: Dubrovnik je St.Tropez Balkana

The New York Times nedavno je na svojoj internetskoj stranici u rubrici Travel i u tiskanom izdanju objavio listu 45 svjetskih odredišta koje bi trebalo posjetiti ove godine. Na 36. mjesto svrstao je Dubrovnik, koji opisuje kao „St. Tropez Balkana”, s jednakim omjerom klasične i moderne ponude.

Članak iznosi podatak da je Dubrovnik posljednjih pet godina imao dobre rezultate, posebno zahvaljujući zapadnom tržištu, kao i da broj posjetitelja godišnje raste za oko 10 posto. Ističe da se Dubrovnik često naziva draguljem Jadrana te opisuje njegove kamene ulice, renesanse fontane i bijele pješčane plaže, prenosi Dubrovački.hr.

Također, tvrdi da je nedavno završeno proširenje dubrovačke zračne luke te obnovljen sustav žičare, čime se omogućuje poboljšan pristup te pogled na grad. Od dubrovačkih hotela spominju se Pucić Palace, Excelsior i Villa Dubrovnik te restorani koji nude inovativnu kuhinju – Gil’s, Panorama i Lucin kantun.

Na prva tri mjesta liste NYT-a nalaze se Panama, Helsinki i Myanmar. Na listi preporuka prevladava Europa s ukupno 16 mjesta. Uz Dubrovnik i Helsinki navedeni su: London, Moskva, Glasgow, Firenca, Birmingham, Beč, Ukrajina, Crans-Montana u Švicarskoj, Montepellier u Francuskoj, Lodz u Poljskoj, Dalarna u Švedskoj, Portovenere u Italiji, Algarve u Portugalu te Wales.

Od svjetskih odredišta preporučuje: Tokio, Tanzanija, Čileanska Patagonija, Lhasa na Tibetu, Havana na Kubi, Puebla u Meksiku, San Diego u SAD-u, Halong Bay u Vijetnamu, Kerala u Indiji, Paraty u Brazilu, Koh Rong u Kambodži, Dakhla u Maroku, Maldivi, Malacca u Maleziji, Antarktik, Uganda, Jordan, Južna Koreja i dr., objavila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), prenosi Dubrovački.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.