Nevrijeme u Širokom Brijegu “razmontiralo” krovove i čupalo stabla

Nevrijeme koje je u noći s nedjelje na ponedjeljak zahvatilo Hercegovinu u Širokom Brijegu ostavilo je razotkrivene krovove, stabla počupana iz korijena i “povaljene” njive duhana.

Najteže je stradalo širokobriješko naselje Oklaji, u kojem je stradalo nekoliko krovova, a brojna su stabla iščupana zajedno s korijenjem ili su im popucala debla.

“Nevrijeme je započelo oko 00:45 sati i nije dugo trajalo, svega 10 – 15 minuta. Očito je naišla neka vrsta pijavice jer je stradalo područje pedesetak metara širine i oko kilometra duljine”, kazao je čitatelj portala Jabuka.tv.

Krov kuće našega čitatelja nije teško stradao, nedostajalo je svega nekoliko cigli pa se šteta uspjela sanirati tijekom ponedjeljka. Njegov susjed nije bio te sreće.

“U susjeda je ‘razmontiralo’ pola krova i iščupalo stablo topole i dva oraška”, govori čitatelj portala Jabuka.tv, dodajući i da je pored njegova doma stablo oraška staro 60-ak godina iščupano skupa s korijenom.

Naš sugovornik uvjeren je da se radilo o nekoj vrsti pijavice jer je na njivi jednoga od susjeda pola stabljika duhana “povaljeno”, dok druga polovica stoji kao netaknuta.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.