Nevrijeme poharalo Hrvatsku, jedna osoba poginula

Nakon što je snažno nevrijeme u nedjelju poslijepodne poharalo Sloveniju, oluja se preselila u Hrvatsku. Gotovo svi dijelovi Hrvatske bili su više ili manje pogođeni, od Zagorja, preko Istre, Slavonije pa sve do Zadra.

Nažalost, zbog oluje je zabilježen i jedan smrtni slučaj. U moru pokraj autokampa Pušća blizu Omišlja na Krku u nedjelju navečer utopio se 65-godišnji muškarac B.S. kad su valovi zapljusnuli i prevrnuli barku s kabinom kojom je upravljao, doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske.Nesreća se dogodila u 18, 45 sati, zbog jakih naleta vjetra.

Jak pljusak praćen tučom i grmljavinom pao je u Zagrebu nešto poslije 19 sati. Po prometnicama su potekle vodene bujice koje su se brzo stvorile, a neki vozači su se zaustavili na prometnicama zbog intenziteta pljuska. Na području Novog Zagreba ima i srušenih stabala, a zasad nema dojava o materijalnoj šteti.
Kako piše nezavisni portal grada Poreča parentium.com, glavni udar olujnog nevremena s tučom koje je danas zahvatilo Zapadnu Istru, pa tako i Poreč i okolicu trajao je nekoliko minuta.

Letjele su reklame, stolice, crjepovi, stolovi, suncobrani i tende, kontejneri i kante za smeće, a borove iglice, granje i lišće začepili su rešetke oborinske kanalizacije. Zbog toga su određeni dijelovi grada neko vrijeme doslovno plivali, a više je vozila, mahom starijih godišta, ostalo zarobljeno u kišnim jezerima.

Srušena su i brojna stabla, posebno uz more, piše parentium.com.

I porečkom su rivom letjele tende i štandovi, dok je koševe za smeće poharala oluja. Navodno je napravljena i veća materijalna šteta na vozilima na koja su pala stabla, a na isti je način stradala i terasa Fast fooda “Dada”. Teško je oštećen i šator uz more kod gostione “Hrast”, a počupani su dijelovi cerada i na montažnom stadionu za Poreč Major.

Jednu su obitelj vatrogasci u Červar Portu neozlijeđenu izvukli iz vozila na koje je palo stablo, neslužbeno doznaje parentium.com.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj je pak pala jaka kiša, a ponegdje i tuča. Hum na Sutli, koji se nalazi blizu granice sa Slovenijom, među prvima je stradao od nevremena, a Zagorje su u poslijepodnevnim satima pogodili kiša i tuča koja je bila veličine lješnjaka, piše Dnevnik.hr.

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo je u nedjelju oko 19,30 i osječko područje. Građani su zvali nadležne službe i upozoravali na drveće na prometnicama i izlijevanje vode u podrumima.

Kasnije tijekom dana je oluja pogodila i Zadar u kojem je također rušila stabla i činila ogromnu materijalnu štetu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.