Nevjerojatna istinita priča iza kinohita “Medvjed na kokainu”

Film “Medvjed na kokainu” (“Cocaine Bear”) odnedavno je u kinima, a po svemu sudeći, jedan od neobičnijih filmova u posljednje vrijeme svidio se gledateljima te je u prvom vikendu prikazivanja u SAD-u zaradio 23 milijuna dolara.

No ono što je još neobičnije od samog filma je nevjerojatna istinita priča po kojoj je nastao, piše Index.hr.

Događaj koji je djelomično poslužio kao inspiracija za početak snimanja filma “Cocaine Bear” odigrao se 11. rujna 1985. godine. Bivši policijski službenik Andrew Thornton i njegov partner prevozili su velike količine kokaina privatnim avionom iz Kolumbije u Ameriku.

Međutim, shvativši da ih prati granična policija, Thornton je avion stavio na autopilota i počeo izbacivati vreće pune kokaina u blizini Nacionalnog parka Knoxville.

Pokušavajući napustiti avion Thornton se zapleo u vlastiti padobran i na mjestu preminuo nakon što je pao u dvorište Freda Myersa, jednog stanovnika Knoxvillea.

Tu bizaran splet okolnosti nije završio, nego se pretpostavlja je dva milijuna dolara vrijedan kokain unutar šume prvi pronašao crni medvjed. Tri mjeseca kasnije pronađen je dobro očuvan leš medvjeda, a kako stoji u medicinskom izvještaju, nakon obdukcije se pretpostavilo da je preminuo zbog velike količine kokaina u organizmu.

Film “Cocaine Bear” donosi razradu navedene priče u kojoj nakon velike količine uzetog kokaina medvjed započinje progoniti stanovnike okolnog mjesta.

Redateljica Elizabeth Banks imala je viziju da putem filma Cocaine Bear oda svojevrstan hommage hororima kao što su Jaws i The Evil Dead te općenito filmskom žanru koji se nalazi na granici između horora i crne komedije.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.