Neviđene kazne u nogometnom svijetu nakon stravičnih scena u Meksiku

Queretaro i Atlas trebali su u nedjelju odigrati utakmicu meksičkog prvenstva. Umjesto utakmice viđene su stravične scene.

Huligani koji prate oba kluba brutalno su se tukli po tribinama stadiona, tunelima, svlačionicama, u kanalu koji dijele tribine od travnjaka te na terenu.

Snimke su prikazale nevjerojatnu okrutnost koju tom prilikom iskazuju meksički huligani. Roditelji koji su s djecom došli na utakmicu morali su s njih skidati dresove kako ih protivnički napadači ne bi napali.

Nakon što se sve smirilo na svu sreću preminulih nije bilo. Ozlijeđeno je 20-ak osoba od kojih je devet završilo u bolnici.

Sada su stigle kazne domaćinu, neviđene u svijetu nogometa.

Queretaro se i dalje smije natjecati u prvenstvu, no uz brojne promjene. Cijeli upravni odbor na čelu s Manuelom Velardeom i Gabrielom Solaresom je izbačen iz meksičkog nogometa na pet godina. Klubu je zadan rok od godinu dana da pronađe novog vlasnika, a morat će promijeniti i grad u kojem će igrati na godinu dana. Na tuđem stadionu Queretaro će igrati cijelu sezonu bez publike.

Klub mora platiti kaznu od 1.5 milijuna pesosa (120 tisuća eura). Navijači koji su izazvali nerede neće moći na domaće utakmice sljedeće tri godine, a na gostovanja im je zabranjeno ići sljedećih šest mjeseci. Navijači Atlasa također neće smjeti na gostovanja sljedećih pola godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Profimedia)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.