Neum očekuje najbolju sezonu u posljednjih 20 godina

Ovogodišnja ljetna sezona za Neum mogla bi biti rekordna, a na to upućuju i podaci iz predsezone.

Većina smještajnih kapaciteta u jedinom bh. gradu na moru popunjena je čak i za postsezonu, a načelnik Neuma Dragan Jurković za Klix.ba kaže kako je Neum iz godine u godinu za turiste sve atraktivnija destinacija te da se taj trend nastavlja i ove godine.

Prema njegovim riječima, po najavama gostiju za dolazak u Neum već sada su zadovoljni hotelijeri i turistički djelatnici, kao i sama Općina Neum, zbog čega se aktivno radi na uređenju plaža, šetnica i ulica, kao i brojnih objekata kako bi goste dočekali u što boljem izdanju.

Vatrogasac iz Neuma o uzgoju školjki: Prvo je to bio hobi, a danas obrt

Sad imamo u planu do sezone završiti uređenje šetnice i postaviti polupodzemne kontejnere s poklopcima koji zadržavaju neugodne mirise i vizualno su mnogo ljepši od klasičnih kontejnera. Uz to, imamo dio šetnice od Grand hotela do tržnice, odnosno središnjeg parkirališta koji također planiramo urediti do početka sezone. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i da ćemo naše planove vezane uz obalu i najznačajniji dio uz more uspješno realizirati te spremno dočekati sezonu, rekao je Jurković.

Što se tiče dolaska gostiju, kako kaže, hotelijeri ne pamte da su ranije bilježili rezervacije jer mnogi koji su planirali ljetovati na obalama Jadrana, prema njegovim riječima, već su rezervirali svoja mjesta, pa su tako mnogi smještajni kapaciteti popunjeni ne samo za predsezonu i glavnu sezonu nego čak i za postsezonu.

Prema zanimanju gostiju i rezervacijama koje se bilježe od samog početka godine, očekujemo da će ova sezona biti jako dobra, možda čak i najbolja u posljednjih 20 godina, kako po broju noćenja gostiju tako i svega ostalog vezanog uz uspješan turizam u Neumu, kaže Jurković.

Načelnik Neuma: Ne bi trebali posezati za stranom radnom snagom

Podsjeća kako je pošle godine veliki broj gostiju u Neum dolazio čak iz susjedne Hrvatske jer je razlika u cijenama u jedinom bh. gradu na moru bila niža od 30 do 50 posto, a sudeći prema trenutačnom stanju, za očekivati je da će se pomama za ljetovanjem u Neum među stanovnicima Hrvatske nastaviti.

Očekuje se kako će se taj trend nastaviti i ove godine jer, uz korekciju cijena, boravak na obalama Jadranskog mora u Hrvatskoj i dalje je znatno skuplji nego u našoj zemlji, a činjenica je da u konačnici cijena mnogima bude jedan od ključnih čimbenika pri odabiru mjesta za odmor, konstatirao je sugovornik Klixa.

Popularnost Neuma, kako vjeruje, dodatno će rasti i oživljavanjem Zračne luke Mostar, koja od travnja uvodi nove zrakoplovne linije i povezuje se s ostatkom svijeta.

Kako Zračna luka Mostar može doći i do 500.000 putnika godišnje?

(www.jabuka.tv | Foto: Grgo Jelavić/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.