Neuhvatljiva banda izluđuje policiju širom Federacije BiH: Bankomati lete u zrak

Neuhvatljiva razbojnička banda prekjučer je u oko dva sata nastavila pljačkaški pohod kad je u Kupresu eksplozivom raznijela bankomat u Tržnom centru “Kupres” te pobjegla s plijenom.

Njihova drskost pojačala se ovog puta, jer su akciju izveli samo nekoliko metara od policijske stanice, čiji su pripadnici prvi čuli detonaciju.

Došavši na mjesto događaja, mogli su samo pogledom ispratiti vozilo nepoznate marke koje se velikom brzinom udaljavalo u pravcu Šujice. Iz potpuno uništenog bankomata odnesena je za sada nepoznata svota novca, a od siline eksplozije, uništen je i prednji dio prodajnog centra.

U većini slučajeva meta napada bili su bankomati “UniCredit banke”, ali se policija nije izjasnila krije li se u tome možda motiv.

Novi slučaj pljačke bankomata uslijedio je samo tri dana nakon što je u Hadžićima kod Sarajeva plinom raznesen bankomat “UniCredit banke”, koji se nalazio u sklopu Tržnog centra “Mercator”.

Kao i na Kupresu, i u Hadžićima je pljačka obavljena u gluho doba noći te je odabran objekt koji je u blizini putnih pravaca kojima se lako može pobjeći.

Riječ je, najvjerojatnije, o profesionalno organiziranoj bandi, koja obilazi gradove i pljačka novac.

Na isti način je 4. lipnja ove godine u 02:40 sati u Bugojnu opljačkana poslovnica “Vakufske banke”. U poslovnici je eksplozivom uništen bankomat. Na stadionu Hendek pronađen je zapaljen automobil koji je korišten u pljački.

U listopadu prošle godine, također u Srednjobosanskoj županiji, uz pomoć plina raznesen je bankomat “UniCredit banke” u Gornjem Vakufu.

Radi rasvjetljavanja ovih kaznenih djela, formiran je zajednički istražni tim, koji čine službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ, Odsjeka kriminalističke policije PS Bugojno i PS Gornji Vakuf. U okviru ovih aktivnosti, surađuje se i s drugim policijskim agencijama, kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBŽ.

Avaz neslužbeno saznaje da je policija Srednjobosanske županije u stalnom kontaktu s kolegama iz drugih županija u kojima su se dogodile pljačke bankomata.

Od izvora bliskog sarajevskoj policiji, saznaje se da se sumnja da se radi o istoj ekipi.

Ovakvi slučajevi ranije su se događali u Hercegovini i Srednjobosanskj županij. Novo je to da je u Sarajevu prvi put raznesen bankomat. Ne isključujemo mogućnost povezanosti ovih događaja, jer je način izvršenja isti te nije isključena mogućnost da bankomate pljačka ista grupa, kazao je Avazu izvor iz istrage.

U svibnju ove godine, raznesen je bankomat u Blagaju kod Mostara. Četiri dana poslije, u Mostaru je u dva sata u noći uništen bankomat “UniCredit banke” u krugu Tržnog centra “Robot” u Bišću Polju.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.