Netsi stižu u Hrvatsku?

Biserka Petrović otkrila je kako za 30. obljetnicu Draženove smrti priprema dolazak Brooklyn Netsa u Hrvatsku. Opcija je da Netsi zaigraju u zagrebačkoj Areni.

S njima pregovaramo. Moram do New Yorka, do ureda NBA, oni nisu kao mi da u dva dana napravite, nego traže sve temeljito. Nadam se da ćemo uspjeti, rekla je za HRT pa dodala:

Prije nismo imali dvoranu, sad imamo Arenu, ali ja bih voljela tu (u Ciboni). Vidjet ćemo.

O terminu utakmice kaže:

Ne zna se još. Mi ćemo prepustiti njima jer nije lako, sve zavisi od korone. Ne bismo htjeli vezivati rođendan (22. listopada) i godišnjicu (7. lipnja), nego kad njima odgovara. Ali za 30. obljetnicu mora se napraviti nešto veliko. Teško je složiti najbolje igrače iz Europe, ali vidjet ćemo. Još vam ovog trenutka ne mogu reći, ali radi se na tome.

Legenda hrvatske košarke neprežaljena je i u NBA franšizi, za koju je nastupala od 1991. do pogibije 1993. godine. Dražen je za Netse odigrao 200-tinjak utakmica kroz dvije i pol godine provedene među njima. U posljednje dvije sezone bio je starter momčadi s prosjekom od 20.6 poena u sezoni 1991./1992. te 22.3 poena u sezoni nakon nje.

Dražen Petrović poginuo je 7. lipnja 1993. godine u prometnoj nesreći na autoputu u Njemačkoj u blizini Ingolstadta, prilikom povratka s reprezentativnog turnira u Poljskoj.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.