Netko je bacio mačiće da uginu, a onda se pojavio pas Leo i spasio ih – Jabuka.tv

Netko je bacio mačiće da uginu, a onda se pojavio pas Leo i spasio ih

Da ljubav ne poznaje granice, pa čak ni vrste, neprestano nam dokazuju primjeri iz životinjskog svijeta. Psi i mačke odavno više nisu primjer mržnje i netrpeljivosti, a mačka i miš sve su manje simbol predatora i njegovog obroka.

Jedan takav slučaj dogodio se prošli tjedan nedaleko od Zagreba. Udruga Prava šapa, koja u najvećoj mjeri brine o mačkama na području Zagreba i provodi akciju ‘uhvati – steriliziraj – vrati’ iako nema azil, a o životinjama volonterke brinu u svojim privatnim stanovima, u iznimnim slučajevima udruga preuzme brigu o psu.

Tako se jedan njihov štićenik, koji je u međuvremenu pronašao dom u kući kod jezera Rakitje, pokazao kao pravi mačkar.

Naime, mješanac Leo je prošli tjedan svojoj vlasnici iznebuha u zubima donio malo mače. Potom joj je gestom pokazao da ga slijedi i pokazao joj i ostale mačiće koje je netko strpao u kutiju i odbacio. Tako mali mačići teško bi preživjeli u prirodi bez mame pa je Leov potez tim više dirnuo korisnike društvenih mreža.

Iako smo mačkarice, tu i tamo zalomi nam se i neki pas. Ovo je naš štićenik Leo, udomljen je u divnu obitelj u okolici Zagreba, s njima redovito planinari. Dokazao je da je pravi Pravošapičar neki dan kad je pronašao i spasio odbačene mačiće. Prvoga je donio udomiteljici u ustima, a onda joj pokazao ostale. Kako stvari stoje, minimalno jedan mačić će ostati Leov zauvijek frend, a ako u vašem domu ima mjesta za kojeg od ostalih, slobodno nam se javite, napisale su volonterke Prave šape na Facebooku, a njihovu je objavu lajkalo više stotina ljudi.

Vlasnici Lea nisu imali srca prepustiti mačiće crnoj sudbini pa će im pomoći dok malo ne stasaju, no oni traže stalan dom. Ako je suditi po fotografiji, i Leo lijepo pomaže, što ni ne čudi s obzirom da je i sam spašen s ceste i udomljen.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.