Netflixu značajno porastao broj pretplatnika

Još otkako su iz Netflixa prvi puta počeo najavljivati da će ograničiti dijeljenje lozinki samo na matično kućanstvo, u javnosti ih se zbog toga nemilice kritizira, a brojni komentatori govore kako će ugasiti pretplatu i prebaciti se na druge servise, legalne ili pak ilegalne.

No, svakome tko je imalo vremena proveo na društvenim mrežama i forumima, jasno je da se dojam dobiven na njima često ne preslikava u stvarnosti, pa je zanimljivo pratiti kako se – zapravo – odvija ova priča i koliko se Netflixu ova riskantna oklada zaista isplatila.

Prve informacije, kada je zabrana dijeljenja lozinki stupila na snagu u nekoliko zemalja Europe, nisu bile ohrabrujuće za njih. Broj pretplatnika zaista je pao. Samo u Španjolskoj tada su ostali bez oko milijun korisnika u nekoliko tjedana, a isti trend primijetili su i na ostalim tržištima.

Gdje god da su uveli restrikcije za dijeljenje lozinki, u Netflixu su isprva bilježili pad broja pretplatnika. No, tada su izjavili da očekuju kako će pad biti tek privremen, odnosno da će korisnici, pogođeni zabranom, s vremenom i sami početi plaćati pretplatu.

No, sada, nekoliko tjedana nakon uvođenja restrikcija na svojem domicilnom i najvećem tržištu, SAD-u, slika je sasvim drugačija. Analitičarska kuća Antenna zabilježila je da je nakon 23. svibnja, kada su pretplatnicima uvedene nove mjere za sprječavanje dijeljenja pristupa, Netflix imao četiri najbolja dana u protekle četiri i pol godine, gledano prema broju prijava novih pretplatnika.

Tako je ovaj servis samo 26. i 27. svibnja zabilježio preko 100.000 novih pretplatnika – dnevno, dok je dnevni prosjek tih dana bio oko 73.000, odnosno dvostruko više nego u dva mjeseca prije toga.

Ovaj skok broja novih pretplatnika usporediv je jedino s onime zabilježenim početkom 2020. godine, kada su započela zatvaranja u kuće zbog pandemije, kažu iz Antenne. Nešto je porastao i broj otkazivanja pretplata u istom razdoblju, no i dalje je broj novopridošlih pretplatnika bio za četvrtinu veći nego u prosjeku dvomjesečnog razdoblja prije zabrane.

Izvor: Antenna.live

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.