Netflix ima novu ideju kako naplatiti dijeljenje lozinki

Netflix isprobava nov način borbe protiv dijeljenja lozinki.

Korisnici iz Argentine, El Salvadora, Gvatemale, Hondurasa i Dominikanske Republike dobili su zahtjev da plate dodatan iznos ako račun koriste na TV-u spojenom na lokaciji izvan primarnog kućanstva dulje od dva tjedna.

Svako dodatno kućanstvo košta oko 5 KM mjesečno, osim u Argentini gdje doplata iznosi oko 2 KM.

Prema Netflixu i izvješću iz Bloomberga, pretplatnici u spomenutim područjima imaju jednu primarnu adresu gdje Netflixu mogu pristupiti bez smetnji, što uključuje i povremena putovanja. Testiranje će omogućiti kupovinu dodatnih “domova”, odnosno “dozvoljenih” lokacija.

Ako Netflix na novoj lokaciji nastavite koristiti dulje od dva tjedna, a ne platite – pristup Netflixu na tom uređaju bit će blokiran. Prepoznavanje lokacija vrši se provjerom IP adrese.

Netflix također u spomenutim zemljama planira uvesti funkciju koja prati mjesta na kojima se račun koristi i na kojima je pristup blokiran. Ako koristite osnovni plan, možete dodati jedan dodatni “dom”, a ako ste na premijskoj pretplati, možete dodati tri, prenosi Tportal.

Netflix je nove načine dijeljenja lozinki počeo testirati svega par tjedana nakon objave povišenja cijene usluge u SAD-u. Firma također radi na planu pretplate koji u sebi ima reklame, pri čemu će joj pomoći Microsoft.

Sudeći prema svemu, Netflix pokušava pronaći nove načine zarade jer je u travnju ove godine nakon naglog porasta broja korisnika tijekom pandemije po prvi put objavio da gubi pretplatnike.

Netflix se za svoj jeftini paket s reklamama udružio s Microsoftom

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.