Nesvakidašnji potez: Direktor tvrtke u Hrvatskoj posudio radnicima novac da vrate dugove

Direktor međimurske tvrtke Tehnix odlučio je svojim radnicima posuditi novac kako bi vratili dugove bankama i riješili se blokada računa, uvjeren da će tako spriječiti neke da krenu za poslom u inozemstvo kako bi vratili dugove, piše eMedjimurje.

Cijela je investicija predviđena na  100 milijuna kuna, no s opremom i drugim troškovima iznosit će oko 150 milijuna, ističe Đuro Horvat, direktor tvrtke Tehnix, koja je u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji sagradila novu tvornicu, površine 10.000 četvornih metara.

U tvornici trenutačno radi tridesetak ljudi, a do kraja godine bit će ih stotinjak. Jedan od načina kako radnici mogu zaraditi više je rad dulje od osam sati dnevno.

Radnicima smo pozajmicama pomogli da vrate dugove bankama i riješe se blokada računa. To nas je stajalo oko 250.000 kuna. U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu, ističe Horvat i navodi kako sami nedostatak radnika u Hrvatskoj vide kao izazov-

Prosjek plaće u Tehnixu je 1200 eura, a najmanja plaća u toj novoj ekotvornici bit će tisuću eura. Imamo dvadesetak povratnika iz inozemstva koji su radili u Njemačkoj i drugim zemljama pa su se vratili kući, kazao je za eMedjimurje.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

    • Navedite jednog poslodavca koji plaća radnika u priliku i uplaćuje mu pune doprinose ,naravno od radnikove plaće.!?Samo jednog!
      Pola bruto plaće radnikove uzme poslodavac sebi a od druge polovice da mu nešto jadne plaće i doprinosa,ako da, 140 KM.!
      Zašto vam ljudi odlaze i ne neće nitko da vam radi jer plaćate radnike 500 i 600 KM a rade najmanje 9 sati dnevno i više,i subote i nedjelje ! A da nema ne bi izvlačili novce i pravili po Hrvatskoj već bi pošteno i koliko treba radnike platili koji bi trebali raditi 37,5 sati tjedno,aloo

  • lipo ali god nas je kontra jer mi moramo nase gospodarstvenike pomagat jer se nisu dovoljno potkozili. Ali smo svi prid bogom jednaki i oni koji imaju i oni koji nemaju svakom je 2 metra pod zemlju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.