​Božo Petrov: Nestanak Mesićeva dosjea iz Hrvatskog državnog arhiva nije slučajan

Na višekratne upite novinara o tome je li Vlaho Orepić izašao iz jučer Kluba zastupnika Mosta zbog borbe za kandidaturu na predsjedničkim izborima, predsjednik Mosta Petrov  nije želio odgovoriti, rekavši da je riječ o jučerašnjoj vijesti, a da se danas bavi aktualnim pitanjima.

O “nestanku Mesićeva dosjea”: To nije slučajno 

No, Petrov je bio voljan komentirati slučaj “nestanka dosjea” Stjepana Mesića iz Hrvatskog državnog arhiva (HDA).

“Mi smo u svibnju uspjeli u nakani da se otvore arhivi. … Sve ovo ostalo, poput nestalih dosjea i onih koji su izašli, govori o tome koliko je važno raščistiti stvari i što se sve zadnjih 20 godina događalo iza zavjese. Dakle, presumpciju o tome tko je kriv, tko je trebao dostaviti ili posložiti dosje gospodina Mesića i svih ostalih koji možda nedostaju, ostavljam vama i javnosti na analizu”, rekao je Petrov. Dodao je kako  ne smatra slučajnošću nestanak dosjea Stjepana Mesića.

Prema pisanju današnjeg Jutarnjeg lista, “dokument o SDS-ovoj obradi Stjepana Mesića nije dostupan”.

Jutarnji također navodi da kada su iz tog medija “zatražili uvid u Mesićev dosje, koji se nalazi u popisu dosjea koje je SOA dostavila u HDA, dobili su usmeni odgovor kako tog dosjea – nema”, piše 24sata.hr.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Eto slućajno nestao Mesićev arhiv…Što rade sada Dorh i obavještajne službe.Tko će odgovarati za ovo…U pravno uređenoj državi za ovakve stvari se ide u pritvor,padaju ostavke,smjene itd…

  • Ajde Božo napokon i od tebe nešto dobro i korisno. Tog Burduša Stevana Mesića treba sudski i pravosudno goniti do sudnjeg dana ali komunisti u hrvatskom pravosuđu i na ostalim važnim mjestima isti su kao i on.Ljudske i moralne nule koje će po svemu sudeći što su u svom nečasnom životu činili i radili-imati počasno mjesto u paklu.
    Čak sam sklon vjerovati da će kao u Danteovom paklu ti ljudski izrodi biti svrstani u sedmi, osmi i deveti krug pakla, bez imalo šanse da bi mogli i primirisati čistilištu.Uostalom ta ljudska guba ništa boljeg i ne zaslužuje.
    Neka< i njima bude po onoj Svetopisamskoj uzrečici i zapovijedi;SVAKOME PREMA DJELIMA NJEGOVIM.
    u KONKRETNOM SLUČAJU KOD OVIH LJUDSKIH NESREĆA MOGLO BI SE PRIMJENITI I ČITATI ;prema nedjelima njihovim, u paklu gorjet će.

  • Slučajno je ovaj qurvin sin i onaj ček koji su za obranu Hrvatske po ovom govnaru poslali Hrvati iz Australije, strpao u svoj lopovski džep. Pas kevu qurwanjsku!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.