Neredi u Pragu: Žestoki sukob policije i prosvjednika protiv restriktivnih mjera – Jabuka.tv

Neredi u Pragu: Žestoki sukob policije i prosvjednika protiv restriktivnih mjera

U centru Praga u nedjelju je došlo do velikih nereda nakon što je policija odlučila “razbiti” prosvjed protiv restriktivnih mjera koje je češka vlada najavila u namjeri da zaustavi širenje virusa covid-19.

U okršajima s policijom ozlijeđeno je najmanje 20 osoba, a češki mediji navode da su u neredima sudjelovali nogometni navijači koji su se pobunili protiv zatvaranja barova i restorana, ali i zabrane prisustvovanja na sportskim utakmicama, prenosi Jutarnji list.

U Češkoj je inače na snazi zabrana okupljanja više od 500 ljudi, a kada je policija shvatila da se na trgu već nalazi nekoliko tisuća prosvjednika, krenula je u akciju.

Uslijedio je žestoki obračun, letjele su boce, baklje i kamenice, a snage reda upotrijebile su suzavac i vodene topove.

Posljednja dva tjedna u Češkoj je situacija s pandemijom potpuno izmakla kontroli. U samo desetak dana broj dnevnih slučajeva poveća se s 500 na preko sedam tisuća. Upravo zbog tih okolnosti iz češke vlade najavili su da razmišljaju o potpunom lockdownu.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

 • Podrška Česima za svoja prava a protiv policijske države. Kod njih ministar zdravlja nije htio nikakve mjere uvoditi jer nema razloga tako je rekao. Onda su ga smijenili i stavili marionetu.

 • Srca mi ako na proljeće pola nas ne bude gladno. Virus “divlja”, narod nema zaliha, svi u kreditu, biće ovde svašta. Neka oni sve zatvore, ali neka se onda pobrinu za neplaćene račune, rate…Ne znam, nemam dovoljno pameti, ali osjećam da se nešto gadno valja iza svega.

 • Treba primjenit kineske metode, svi koji se bune u zatvor i plus da plate za svakog zaraženog bolničko liječenje. Njemačko zdravsteveno osiguranje je objavilo da svaki pacijent koji je bio na raspratoru košta u prosjeku 31.700 Eura.

 • Ovdje kada “novinar” izvještava navija za policiju. A kada izvještava o protestima protiv Lukašenka “novinar” huškač navija za prosvjednike. Sve je jasno. Uvodi se totalitarizam a kada završe s onima koji se bune doći će na red i ostali. Tada će biti jasno sve svima ali će biti kasno.

  • Možeš li ti razumjeti da se „normalan čovjek“ nastoji pridržavati epideoloških mjera (radi sebe, drugih i funkcionalnosti zdravstvenog sustava) i u tom smislu podržava i policiju koja skrbi o njihovom poštivanju odnosno kršenju, i novinare koji u tom smislu izvještavaju, a ujedno se kao „normalan čovjek“ ne slaže sa principima vladavine toga Lukašenka? Možeš li razumjeti da je to sasvim normalno, ljudski, i nikako nije nikakvo podržavanje nekakvih (budućih) totalitarizma, koji navodno tek imaju doći. Ako možeš to pojmiti, onda bi ti trebalo biti jasno kako ta neka teorija (zavjere) koju svjesno ili nesvjesno propagiraš naprosto ne drži vodu, i ništa tu nije jasno, kako pogrješno propagiraš, onome dakle koji razmišlja namjesto što „vjeruje“ u proizvoljna predskazanja nekakvih budućih događaja.

   • Slušaj. Ti mirno robuj i slušaj i gledaj šta dolazi a mi imamo provo NE SUDJELOVATI u vlastitom porobljavanju. Imaš pravo tako razmišljati a ja ovako. Demokracija.

    • Čitaj: drndaj ti i baljzgaj koliko ti volja ali nema u tome čemu se protiviš nikakakva “robovanja”, izuzev ako ćeš voljno podređivanje razumu u konkretnim uvjetima, onako, “demokratsko-udarnički” proglasiti eto “ropstvom”, a sve u službi nekakve vjere u nekakve tek buduće događaje.

     • Dr Heiko Schoning i tisuće drugih liječnika na adresi ispod govori ono što svi znamo i vidimo oko sebe. NEMA PANDEMIJE . Ali ima uništavanja ekonomije, siromaštva, ovrha… DOSTA

      • “Tek sad vidim da te volim,
       Kad su kiše počele,
       Sve je teži korak dalje,
       Noge su mi umorne.
       Ja sam jedro u oluji,
       Oko mene valovi,
       I ko da ovo vrijeme smiri,
       Kad kraj mene nisi ti.
       Blago onom ko te ima
       Ko te ljubi,
       Dok ja lutam noćima,
       Blago onom ko te ljubi,
       Neka bude,
       Bolji čovjek nego ja.”

 • Bravo Cesi i Srbi koji su se jedini digli…Sve cestitke nasim istocnim susjedima evo npr.koronavirus u Srbiji gotovo i nestala kada su se podigli na noge…Samo naprijed a kada ce mo mi se dici na ove nase bandite u politici koji imaju od zupanijske razine(ne rade nista) po 2500km a po 5000km na federalnoj razini…Narod u kreditima a oni hoce opet sve ponoviti sto nam se desilo na proljece…

 • Ovako treba stalno,rat protiv povlaštenih kasti!
  Duboka država drži europske marionetske vlade,u kojima marionete premieri drže svoje ljude koji postavljaju svoje,za to sve dobiju novac i to tako funkcionira !
  Ja sam svakako za nasilje i otpor prema svim vladama koje su kao liberalnih stavova kad su u pitanju gluposti kojima uništavaju tradicionalni život!
  A kad se tome usprotiviš riječima oni to nazivaju govor mržnje,nepoštivanje drugačijeg itd itd…
  Evo ja MRZIM liberalne marionetske vlade,migrante i sve nastrane i drugačije!
  I nadam se da će cijeli svijet ustati protiv toga !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.