Neredi u Parizu: “Žuti prsluci” rastjerani nakon neodobrenog skupa

Francuska policija je upotrijebila suzavac i uhitila desetke ljudi pokušavajući rastjerati skupinu Žutih prsluka koji su htjeli održati neodobren skup u središtu Pariza.

Vlasti su rasporedile velik broj redarstvenika strahujući da će pristaše Žutih prsluka iskoristiti odobren prosvjed protiv klimatskih promjena i mirovinske reforme kako bi potaknuli nerede u francuskoj prijestolnici.

Policija je oko podneva uhitila 90 ljudi i prisilila na povlačenje stotinjak prosvjednika koji su se htjeli okupiti na Elizejskim poljanama, priopćila je pariška policijska uprava.

Mobilizirano je oko 7.500 redarstvenika, a nekim četvrtima i Elizejskim poljanama zabranjen je pristup. Zatvoreno je i više od 30 stanica podzemne željeznice.

Žuti prsluci održavaju 45. prosvjed subotom, nastojeći povećati broj sudionika u prosvjedima koji su se znali završiti nasiljem.

Pokret se pojavio potkraj prošle godine, a potaknuli su ga povećanje cijene goriva i način na koji Emmanuel Macron upravlja zemljom.

Vlasti su poduzele i mjere opreza kako prosvjednici ne bi ugrozili godišnji Europski dan kulturne baštine koji se obilježava u subotu i nedjelju.

(Hina)


3 komentara

  • Ovo je kad ti lijevicari stihijski oce nesto ba nesto su legalizacija droge i pobacaja i pederluk. Zemlja koja ima 4 nuklearne podmornice znaci da je sila i u gospodarstvu. A nebi oni tako, njima i to malo. Dok njemci i norvezaninrade ko konji, kod franzuza radni dan u 9 sati pocinje. Ma udri i bacaj suzavce dok ne dodije. Niko batine ne voli pa nece ni zuti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.