Neredi u Mostaru, policija upotrijebila suzavac

Nedugo nakon završetka utakmice skupine C na EURU 2012. između Hrvatske i Španjolske, došlo je do sukoba između navijača i policije u blizini Španjolskog trga.

Na lice mjesta izišli su pripadnici Interventne jedinice MUP-a HNŽ. Kako doznajemo s lica mjesta, upotrijebljen je i suzavac.

Nažalost, po tko zna koji put, dolazi do zlouporabe sporta, a gubitak utakmice koristi se za bijesne izljeve negativne energije.

Oko 23 sata veća skupina (njih oko 200) uglavnom mlađih osoba iz smjera Strelčevine stigla je do zgrade ‘Staklene banke’ gdje ih je dočekao manji broj pripadnika Specijalne postrojbe policije MUP-a HNŽ.

Zbog učestalog gađanja policijskih službenika gotovo svakim predmetom koji se našao na putu huliganima, specijalci su bili primorani upotrijebiti suzavac kako bi rasjerali izgrednike.

U jednom trenutku izgrednici su potisnuli policiju na središte Španjolskog trga gdje su ih gađali kamenjem, bocama, prometnim znakovima, gajbama, i drugim tvrdim predmetima.

Dolaskom policijskog pojačanja upotrijebljen je ponovno suzavac, te su intervencijom ‘specijalaca’ izgrednici potisnuti u smjeru iz kojega su i došli. Ono što se moglo vidjeti na licu mjesta je privođenje šest osoba, dok je lakše ozlijeđeno nekoliko policajaca.

Nakon izgreda Španjolski trg koji je do večeras koliko – toliko sjajio od kada je obnovljen, pretvoren je u pravu ratnu zonu. Više službenih informacija iz policije se očekuje tijekom utorka.

[youtube id=”M7y6MNcamLg” width=”600″ height=”350″]

(Bljesak.info)

14 komentara

 • to nisu hrvati ni ništa nego upravo ništa od ljudi.tako da je nebitno 😀 živili ,hrvatska je igrala dobro jbg bit će uspjeha nekad posle ako ovi isti ostanu u reprezentaciji

 • jebala vas Hrvatska, kreteni, evo da je naša država igrala, ali zbog susjedne da rade nered.. To nigdi nema..

 • Hrvati su sjajno igrali, mogli su i bolje, ali šta je tu je..
  Momci samo naprijed. Trebamo biti ponosni na svoje.
  Nerede po Mostaru i ostalim gradovima je radila šaka jada i nisu to hrvati, već huligani što nisu ni čemu naučeni kod kuće. Bog s nama +

 • Gospodine “Hrvat iz BiH” ja mislim da vi dobro znadete za koga su se borili Hrvati iz BiH u ovom domovinskom ratu, i ostale pojedinosti na kojeg vi kao jedan nepismen i nerauvnotežen čovjek nemožete dati repliku. Pa prema tome nepotrebno je da pišete suvišne komentere. Ja mislim da na Bjelom brijegu u Mostaru imaju adekvatan odjel za Vas 😉

 • smradovi kao što su i oni koji bacaju baklje, ili banane crncima, smeće od ljudi ako se ljudima mogu nazvati, nisu sposobni za ništa osim sramoćenja svog naroda i države

 • za ovaj”rvat iz bosne”..šta je najamniče prisjetio si se svojih korjena pa se tako predstavljaš..poturee ne primamo te natrag..jednom izdajnik-uvjek izdajnik.

 • dovedite mi ove huligane 10 dana da mi kupe sjeno po ovom suncu neće im past više napamet da razbijaju po gradu hahahaha…..

 • Ovo je žalosno, kada dobijamo onda se svi vesele a kada izgubimo ovakav prizor. Tek se u ovakvim situacijama vidi tko je pravi navijač. Pravi Hrvat je uz svoje i u pobijedi i u porazu

 • Sad pisete o njima da su huligani i izgrednici, a u nedavnom ste clanku pohvalili “hrabre” BBB-ovce kako spasavaju pripadnika Torcide. Tijekom cega su porazbijali nekoliko objekata. Stvarno ste…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.