Neraspadnuto tijelo Carla Acutisa izloženo na štovanje prije proglašenja blaženim

Grob mladića Carla Acutisa otvoren je u četvrtak, 1. listopada, za javno štovanje prije proglašenja blaženim ovoga tinejdžera, poznatog kao ”cyber” apostola euharistije.

Danas ga… ponovno vidimo u njegovom smrtnom tijelu. Tijelo koje je prošlo, u godinama pokopa u Asizu, kroz normalan proces propadanja, što je nasljeđe ljudskoga stanja nakon što ga je grijeh udaljio od Boga, izvora života. Ali ovo smrtno tijelo predodređeno je za uskrsnuće, rekao je nadbiskup Domenico Sorrentino iz Asiza na misi na otvaranju groba 1. listopada.

Ovo je tijelo ponovno sastavljeno od umjetnosti i ljubavi!

Biskup je objasnio da je Acutisovo tijelo ponovno sastavljeno od umjetnosti i ljubavi. Tijelo ovoga tinejdžera bit će dostupno za štovanje u staklenoj grobnici do 17. listopada.

Carlova majka, Antonia Salzano, rekla je da je jako ganuta zbog otvaranja groba njezina sina radi javnoga štovanja. Oduševljeni smo što je Carlov grob napokon otvoren, osobito zato što će mnogi vjernici diljem svijeta moći vidjeti i štovati Carla na snažniji i drugačiji način, rekla je.

Molimo da se Carlo zauzme za sve nas kod Boga!

Nadamo se da će vjernici zbog izlaganja Carlova tijela s više žara i vjere podići svoje molitve Bogu, koji nas kroz Carla poziva da imamo više vjere, nade i ljubavi prema Njemu i prema našoj braći baš kao što je to činio Carlo u svome zemaljskom životu. Molimo da se Carlo zauzme za sve nas kod Boga i da pribavi za nas mnoge milosti, rekla je Carlova majka.

Antonia Salzano: Molimo da se Carlo zauzme za sve nas kod Boga!

Acutis, koji je preminuo od leukemije 2006. u dobi od 15 godina, bio je poznat po svojim računalnim vještinama programiranja i ljubavi prema euharistiji i Blaženoj Djevici Mariji, javila je Hrvatska katolička mreža.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.