Neočekivane poteškoće u proizvodnji i skladištenju Pfizerovog cjepiva – Jabuka.tv

Neočekivane poteškoće u proizvodnji i skladištenju Pfizerovog cjepiva

U prvim danima uporabe cjepiva Pfizera zabilježene su neočekivane poteškoće, uključujući doze cjepiva koje su se čuvale na prekomjerno niskim temperaturama i potencijalne izazove tvrtke Pfizer u proizvodnji cjepiva, rekli su u srijedu američki dužnosnici.

Najmanje dvije posudice s dozama cjepiva protiv covida-19, koje su isporučene Kaliforniji, trebalo je zamijeniti jer su bile skladištene na temperaturi nižoj od -80 Celzijevih stupnjeva, rekao je američki vojni general Gustave Perna.

Cjepivo Pfizera i BioNTecha potrebno je čuvati na temperaturi od oko -70 Celzijevih stupnjeva.

Dužnosnici istražuju predstavlja li skladištenje cjepiva na prekomjerno niskim temperaturama rizik za sigurnost i učinkovitost cjepiva, dodao je Perna.

Pfizer je također izvijestio o problemima u proizvodnji cjepiva, rekao je američki ministar zdravstva Alex Azar.

Osigurat ćemo da im putem bilo kojeg mehanizma pružimo punu podršku kako bi mogli proizvoditi (cjepiva) za Amerikance, istaknuo je Azar.

Pfizer nije odmah odgovorio na upit, ali je izvršni direktor te tvrtke, Albert Bourla, ranije ovog tjedna za CNBC rekao da je tvrtka pozvala američku administraciju da iskoristi Zakon o obrambenoj proizvodnji kako bi se ublažila “kritična ograničenja opskrbe”, osobito nekih komponenti. Nije naveo više detalja.

Ugur Sahin, izvršni direktor BioNTecha, rekao je za Reuters prošli tjedan da je prvotni cilj proizvodnje 100 milijuna doza cjepiva u 2020. prepolovljen ranije ove godine, djelomice zbog poteškoća s opskrbom sirovinama. Dodao je da je problem u međuvremenu riješen i da se nastavlja proizvodnja velike količine cjepiva, piše Hina.

Zdravstveni djelatnik na Aljaski imao je ozbiljnu alergijsku reakciju nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom, objavio je u srijedu New York Times, pozivajući se na tri izvora koja su upoznata sa zdravstvenim stanjem tog djelatnika.

Imao je alergijsku reakciju u utorak, a stanje mu se stabiliziralo nakon hospitalizacije, piše New York Times. Nije poznato je li ranije već imao alergijske reakcije.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

 • Ovo je fora ovih iz kompanije da sa sebe skinu odgovornost ,jer znaju da je cjepivo nikakvo i da će biti svakakvih nuspojava.Nego, eto nije do njih, nego do skladišta i skladištara. Halo?
  Kaže ,mora bit na -70 ..a ako je na – 80 ne valja ..promrzlo.bgt?
  I sad zamislite ,šta je to i šta se događa kad se s te temperature to razmrzne i ušprica u organizam neke osobe.To je vrag pakleni a ne vakcina.Ajde stručnjaci recite nešto meni kao laiku ,jer ovako razmišlja 90 posto ljudi. Sinoć onaj Kaić na HTVu ništa ne zna..ni koliko pomaže, ni koliko si zaštićen, ni kakve nus pojave ima..ni ništa, ali primite to.Neka mu ga primi dijete i on pa ću onda i ja. A ova tvrtka je do sada platila skoro 3 miljarde dolara zbog tužbi za svoje lijekove.
  I jeli ko odgovarao ikada za posljedice koje dosta djece ima zbog vakcina dobijenih oko 2000. godine.Autizma ko nikada.Pa nije svijet nastao ima 30 godina nego je milijunima godina .Gdje je bio taj autizam prije sto godina nego baš sada, odjednom nastao.Samo izmisle ,svale ,genetika ovo ,ono i pojede vuk magarca.Pa kako genetika kad imate 99 posto autistične djece kojima nikada nitko to nije imao.Dokazano, nikada nitko.Može li obični ,bjedni čovjek u ovako neuređenim državama i u takvim problemima,koji jedva preživljava išta poduzeti kad mu se to dogodi.Pa naravno da ne može jer niti ima snage ,ni novca ni volje da se izbori i zašto.Zamislite neko iz nekog sela tuži američku konpaniju zbog toga.Tužno je sve ovo vjerujte mi.
  HOĆEMO LI GLAVU U PIJESAK I PUSTIT DA NAS PELCUJU?
  Tko voli, nek izvoli.

  • Kažu da se ovi što prime vakcinu skroz poslije promijene, na lošije. Samo traže još vakcina, te hoće ovakvu, te onakvu, i sve im nešto kao krivi budu ovi što neće da se vakcinišu.

 • znali su oni za virus covid sto nisu napravili cjepivo davno a ovko narod će poubijati dok ga testiraju imaju pokusne kuniće miši se sada vesele

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.