Neobični zahtjevi: Maturanti žele maturalnu fotografiju s filterom za Snapchat

Fotografi su se ove godine prilikom fotografiranja maturanata u Banja Luci susreli sa neobičnim zahtjevima maturanata, koji traže da njihove fotografije imaju filter sa Snapchata.

Kako je za “Nezavisne novine” istaknuo banjalučki fotograf Marko Turkeš, maturanti žele izgledati najbolje baš za tu sliku.

Fotografija za maturski pano je kao slika za osobnu kartu gdje nitko sebi nije lijep, rekao je on.

Dodaje da se on, ali i ostali fotografi, trudi da im omogući neograničen broj pokušaja, pomogne oko poziranja, položaja kose, glave i slično, kako bi najbolje ispali i kako bi ta fotografija bila postavljena na panou.

Danas svi koriste TikTok, Snap i druge aplikacije, pa se događalo u praksi da maturanti traže baš onaj filter sa Snapa, TikToka ili Instagrama, ispričao je ovaj fotograf.

Kako on kaže, maturanti najčešće biraju one lokacije za fotografiranje koje su uvijek u trendu, pogotovo nakon renoviranja, a to je ispred Banskog dvora, Hrama Krista Spasitelja, zatim Gospodska ulica, a u slučaju kiše i lošijeg vremena aktualan je Muzej suvremene umjetnosti, a gimnazijalci u većini slučajeva biraju školsko dvorište.

Proces izrade panoa

Za izradu panoa potrebno je mnogo vremena i stvari da se uradi. Nakon fotografiranja i isporuke tih slika, pristupa se izradi panoa u programu, koji šaljemo učenicima na pregled, kazao je on te dodao da se nakon toga rade izmjene pozadina i razne korekcije.

Kad završimo pano sve to šaljemo na štampu. On se suši, lijepi i bude gotov za oko 10 dana, nekad i prije, objasnio je on.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.