Nema zapošljavanja na neodređeno bez dogovora s Vladom

Vlada Županije Sarajevo na drugoj izvanrednoj sjednici donijela je zaključak kojim se nastavlja moratorij na novo zapošljavanje na neodređeno vrijeme.

Zaključak je donesen u svrhu praćenja, uvida i kontrole zapošljavanja u javnom sektoru, a odnosi se na zapošljavanje u svim županijskim organima uprave, upravama i upravnim organizacijama i upravama koje se nalaze u sastavu ministarstava, javnim ustanovama, javnim fondovima, županijskim javnim komunalnim poduzećima, javnim poduzećima i rukovoditeljima drugih proračunskih i izvanproračunskih korisnika, bez prethodne suglasnosti Vlade Županije Sarajevo u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine.

Resorni ministri, prema istom zaključku, mogu davati suglasnosti na popunu radnih mjesta u organizacijama, institucijama i pravnim licima u kojima vrše ovlaštenja nadzora nad zakonitošću rada i poslovanja, a na osnovu kojih će se zaključiti ugovori o djelu, ugovori o povremenim i privremenim poslovima i ugovori na određeno vrijeme, a najduže do godine dana, te će o tome mjesečno obavještavati Vladu Županije.

U skladu sa Zakonom o radu, gore spomenute županijske organizacije i institucije dužne su procedure prijema zaposlenika na određeno ili neodređeno vrijeme vršiti putem javnog natječaja.

Također, Vlada Županije Sarajevo neće davati suglasnoti na prijem uposlenika u radni odnos sve dok je na snazi zaključak Skupštine Županije Sarajevo o obustavi zapošljavanja u javnom sektoru od 12. listopada prošle godine.

Vlada je zadužila rukovoditelje svih proračunskih i izvanproračunskih korisnika da odmah poduzmu sve aktivnosti radi umirovljenja svih uposlenika koji ispunjavaju jedan od uvjeta za odlazak u mirovinu te da o tome obavijeste Vladu, piše Patria.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.