Nema suspenzije za Lijanovića

Sud BiH odbio je prijedlog Tužiteljstva BiH da se dopremijeru FBiH i ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerku Ivankoviću Lijanoviću odrede mjere zabrane poduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti, odnosno da mu se zabrani privremeno obavljanje dužnosti.

Ovo je za Oslobođenje potvrdila Vasvija Vidović, odvjetnica federalnog dopremijera.

Kako se doznaje, Sud je u rješenju naveo da prijedlog Tužiteljstva BiH odbija kao neutemeljen, jer “po zaključku Suda tužitelj nije ponudio dovoljno dokaza, niti argumenata koji bi opravdao izricanje takvih mjera”. Tužitelj je, navodi se u rješenju, parafrazirao zakonske odredbe, ali nije dao konkretan dokaz u tom pravcu.

Sud je, saznajemo, imao u vidu i činjenicu da je period kaznenopravnih radnji za koje se Ivanković Lijanović tereti vezan za izbore, koji su održani 2010. godine. U rješenju je, prema saznanjima, navedeno i to da Tužiteljstvo BiH nije pružilo argumente za tvrdnju da bi osumnjičeni daljim obavljanjem navedenih funkcija nastavio sa radnjama dodjele jednokratnih poticaja, koje bi prouzročile štetu za proračun BiH.

(Oslobodjenje.ba)8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.