Nema opraštanja za neizdavanje fiskalnih računa

Fiskalna kasa

Ministar financija RS-a Zoran Tegeltija tvrdi da neće biti opraštanja za neizdavanje fiskalnih računa, niti za rad na crno, kao i za one osobe koja se bave djelatnošću koja nije registrirana.

Tegeltija, koji je koordinator Radne grupe Vlade RS-a za suzbijanje sive ekonomije, najavljuje da će fokus novih zakonskih rješenja koji su upućeni Odboru za reformu gospodarskog sustava biti borba protiv rada na crno i neregistrirane djelatnosti, te bolja financijska disciplina.

Na sjednici članova ove radne grupe definiran je set financijskih zakona koji su upućeni na proceduru daljeg usvajanja Odboru za reformu gospodarskog sustava RS, priopćeno je iz Ministarstva financija RS-a.

Radnu grupu čine predstavnici resornih ministarstava, Porezne uprave, Inspektorata, poslovne zajednice i Sindikata, a set od 11 financijskih zakona dopunjen je i zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama.

Sjednici Radne grupe za borbu protiv sive ekonomije prisustvovali su predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, ministarstava pravde i unutrašnjih poslova, Unije udruženja poslodavaca, Gospodarske komore, kao i predstavnici Saveza sindikata RS u proširenom sastavu.

(Fena)6 komentara

  • Pustili ste omladinu prepustenu sami -sebi.Viste zaposljeni,a oni?Moraju li se boriti na sve nacine ,ili?Treba vam sodu u oci sasuti gdje god dodjete.Stabi vi?para od kazni,ili ah.Gamadi jedna .

  • Ja sam mali poduzetnik. Zanima me samo razmislja li gospoda od koga ce zivit kada zatvori i ovo malo jos malobrojnih sto pokusava nekako opstat.
    Pogledajte samo po gradu koliko je se malih zatvorilo i radnih mjesta izgubilo
    cemu vise pritisak od toga nema niko interes ili ?

  • kao da veliki rade pošteno nego imaju sve u svojim rukama i vlast i moć a oni gonjaju malene poduzetnike koji jedva opstaju u moru prevara jer jači tabači svi ovi tajkni što su se na račun rata obogatili diktiraju i kroje zakon al ničija nije do zore gorila i njima će se nekada stati u kraj

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.